118 gün süren Hollywood grevinde anlaşmaya varıldı!

Hollywood oyuncuları tarafından 118 gündür sürdürülen grev, anlaşmaya varılması sebebiyle sona erdi.

118 gün süren Hollywood grevinde anlaşmaya varıldı!
09 Kasım 2023 - 16:22

Amerika Birleşik Devletleri'nde Screen Actors Guild (Beyaz Perde Aktörleri) Derneği ile American Federation of Television and Radio Artists (Televizyon- Radyo Sanatçıları Federasyonu),  yapay zekaya karşı iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle televizyon yapımcısı şirketlerle yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine, 15 Temmuz'da Los Angeles şehrinde greve gitmişti.

Screen Actors Guild and the American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) tarafından yapılan açıklamada da Yapımcılar Birliği ile varılan geçici anlaşmanın oybirliğiyle onaylandığı, bugün itibarıyla grevin 118 günün sonunda resmi olarak durdurulduğu belirtildi.

Son 40 Yılın En Büyük Artışı

Yapımcılar Birliği’nin (AMPTP) yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretlerde son 40 yılın en büyük artışının yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, geçici anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyulduğu ve anlaşma kapsamında oyunculara, yapay zeka kullanımı konusunda da güvence verileceği bildirildi.

Değeri 1 milyar doları aşan sözleşmeyle asgari ücretlerin standartların üzerinde artacağı, emeklilik hakları ve sağlık sigortası kapsamının da genişletildiği aktarıldı.

Senaristler, en son 2007'de greve gitmiş ve çalışanların 100 günlük iş bırakmaları, yaklaşık 2 milyar dolar zarara yol açmıştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com