15. SoHo Film Festivali'nde Erol Özlevi İmzalı 'Sürgün' Seyirciyle Buluştu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenen 15. SoHo Film Festivali’nde Türk yönetmen Erol Özlevi’nin filmi Sürgün (Exile) izleyiciyle buluştu. Village East by Angelika’da gerçekleşen gösterim öncesinde Erol Özlevi, ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’nin mikrofonuna konuştu.

15. SoHo Film Festivali'nde Erol Özlevi İmzalı 'Sürgün' Seyirciyle Buluştu!
24 Eylül 2024 - 00:16 - Güncelleme: 24 Eylül 2024 - 00:32

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenen 15. SoHo Film Festivali’nde Türk yönetmen Erol Özlevi’nin filmi Sürgün (Exile) izleyiciyle buluştu.

Village East by Angelika’da gerçekleşen gösterim öncesinde Erol Özlevi, ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’nin mikrofonuna konuştu. 

ABDPost’a özel açıklamalarda bulunan Erol Özlevi, filmin buraya gelmiş olmasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Yapımcılığını rahmetli Türker İnanoğlu'nun üstlendiği ve kendisinin yaptığı son film olan Sürgün filmi hakkında konuşan Özlevi, "Özellikle sevgili Türker İnanoğlu’nun vefatından sonra, onun bu filmdeki emeğini hatırlamak çok önemli. Kendisi, vefatından bir ay önce festivallere katılma konusunda benimle hemfikirdi. " dedi.

Özlevi, "Şu ana kadar 11-12 festivalde gösterim hakkı aldık ve San Francisco Uluslararası Film Festivali ile Kanada Niagara Film Festivali’nden en iyi yönetmen ve en iyi film ödüllerini kazandık," ifadelerini kullandı.

Başarılı Oyuncu Kadrosu

Filmin oyuncuları arasında Mahir Günşiray, Tolgahan Sayışman, Saadet Işıl Aksoy, Ali İpin, Ege Gurel, Tuğçe Kumral, Gizem Soysaldı ve Esin Gündoğdu’nun bulunduğunu belirten Özlevi, "Bütün kadro müthiş bir performans sergiledi. Herkesin çok büyük emeği var," diye ekledi.

Başarılı yönetmen, “Yarın ödül töreni var. Ödül almayı umut ediyoruz, ama asıl önemli olan filmimizin burada gösterilmesi ve seyirciyle buluşması," dedi.

“Türk Komünitesini Burada Görmek Bir Onur”

New York’ta oyunculuk okuyan ve Jimmy Fallon Tonight programında çalışan Defne Özkan, Soho Film Festivali’nde gönüllü olarak görev yapıyor. Özkan, "Türk komünitesini burada görmek benim için bir onur. Bir Türk yönetmenin filmi yarışırken görev almak çok güzel," ifadelerini kullandı. 

İmkansız Bir Aşk Hikayesi: Sürgün

"Sürgün," 1964 yılında Büyükada’da geçen, zengin bir Rum ailesinin kızı Eleni ile adada yaşayan bir Türk faytoncunun oğlu Sedat arasındaki imkansız aşkı anlatıyor. Film, bu imkansız aşkın yanı sıra, dönemin Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve Kıbrıs sorunuyla yaşanan toplumsal gerginlikleri de gözler önüne seriyor.

Eleni ve Sedat’ın, ailelerinin dini inançları ve sosyal statüleri nedeniyle aşklarını yaşamaları imkansız hale geliyor. Eleni’nin babası, kızının Sedat ile evlenmesine karşı çıkarak, çiftin mutluluğunu tehdit eden bir engel oluşturuyor. O dönemde Kıbrıs sorunları da alevleniyor ve İstanbul'daki Rumlar için zor günler başlıyor; 1964'te yaşanan tehcir olayında, birçok Rum ailenin 48 saat içinde ülkeyi terk etmesi zorunlu kılınıyor.

Film, bu zorlu dönemi yalın bir dille ele alıyor ve her iki tarafın da yaşadığı acıları ve çatışmaları ortaya koyuyor.

Erol Özlevi'nin kendi yaşam deneyimlerinden ve gerçek hikayelerden esinlenerek bu filmi oluşturuyor. 

Yapımcı Türker İnanoğlu’nun da katkılarıyla hayata geçirilen ve 2013 yapımı olan "Sürgün," Türk sinemasının önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com