15 Yaşındaki Genç Kıza Tecavüz Ettiği İddia Edilen Türk Göçmen, Tutuklandı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Albany bölgesinde 15 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddia edilen 21 yaşındaki Türk göçmen Şakir Akkan tutuklandı.

15 Yaşındaki Genç Kıza Tecavüz Ettiği İddia Edilen Türk Göçmen, Tutuklandı!
29 Haziran 2024 - 14:13

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Albany bölgesinde 15 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddia edilen 21 yaşındaki Türk göçmen Şakir Akkan tutuklandı. Akkan, evinden kaçan genç kıza aracında saldırmakla suçlanıyor. 

Mahkeme kayıtlarına göre Akkan’ın, Arch Caddesi'nde Toyota Prius marka aracının yolcu koltuğunda oturan kıza, arka koltuğa geçmezse onu döveceğini ve metal bir direkle tehdit ettiği iddia edildi. Kız arka koltuğa geçtikten sonra ise Akkan'ın genç kıza  cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

Polis raporlarına göre Akkan, kızı kısa süre sonra serbest bıraktı ve zavallı genç kız, yardım için yakındaki bir eve kaçtı.

Mahkemeye çıkarılan Akkan, Türkçe tercüman aracılığıyla ön duruşmalardan ve büyük jüri işlemlerinden feragat etmeyi kabul etti. Yargıç John Reilly, Akkan için 25.000 dolar nakit kefalet, 50.000 dolar kefalet veya 75.000 dolarlık kısmi kefalet ödenmesi emrini verdi. Ancak, özel ceza savunma avukatı George LaMarche, federal ajanların göçmen tutuklama emri çıkardığını ve Akkan'ın kefaletle serbest kalamayacağını belirtti.

Mahkeme belgeleri, Akkan'ın New York Troy'da bir adreste kayıtlı olduğunu gösterse de avukatı Albany bölgesinde ailesi olmadığını doğruladı.

Daha Önce De Tutuklanmış!

ABD İç Güvenlik kaynaklarına göre, Akkan geçen yıl California'nın San Diego şehrine yasadışı yollardan giriş yaptıktan sonra tutuklanmıştı. Philadelphia'ya gitmeye çalıştığını bildirmiş, ancak adres vermemişti. Yatak yeri yetersizliği nedeniyle birkaç gün sonra kefaletle serbest bırakılmış ve 19 Şubat 2025'te Philadelphia mahkemesinde hazır bulunması emredilmişti.

Türk Göçmen Sayısında Hızlı Artış!

Biden yönetimi altında, güney sınırını yasadışı yollardan geçen Türk göçmenlerin sayısında hızlı bir artış yaşanıyor. 2021 mali yılında yaklaşık 1.400 olan Türk göçmen sayısı, 2022 ve 2023 mali yıllarında 15.000'in üzerine çıktı. Çoğu, Akkan gibi San Diego bölgesinden ABD'ye giriş yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com