16 Yaşındaki Genç Yetenek Yağız Yıldız ABD'nin İlgi Odağı Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin prestijli liselerinden biri olan Worcester Academy'de basketbol bursu kazanan yetenekli öğrenci Yağız Yıldız, henüz 16 yaşında olmasına ABD'de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

16 Yaşındaki Genç Yetenek Yağız Yıldız ABD'nin İlgi Odağı Oldu!
12 Temmuz 2024 - 18:06

Amerika Birleşik Devletleri'nin prestijli liselerinden biri olan Worcester Academy'nin yetenekli öğrencisi Yağız Yıldız, henüz 16 yaşında olmasına rağmen Massachusetts ve çevre eyaletlerin liselerinin katıldığı NEPSAC Showcase kampında büyük bir çıkış yaptı.

Oynadığı her maçta göz dolduran basketbol performansıyla NCAA (National Collegiate Athletic Association) scoutlarının dikkatini çeken Yıldız, turnuva boyunca ortalama 12.6 sayı ve 5.4 asist yaparak adından söz ettirdi.

Şutör guard ve oyun kurucu olarak görev yapan genç oyuncu, sadece istatistikleriyle değil aynı zamanda etkileyici atletik yetenekleriyle de NEPSAC Showcase'in gözdesi oldu. Turnuva sonunda ise en iyi 5 oyuncu arasına seçilerek başarısını taçlandırdı.

Worcester Academy'de akademik ve atletik burs kazanan Yağız Yıldız, Boston'da eğitimine devam ederken, başta Boston'un üniversiteleri olmak üzere birçok NCAA takımının ilgisini çekmeye başladı. 

Türkiye Basketbol Federasyonu'na kayıtlı en genç profesyonel basketbolcu ünvanını elinde bulunduran Yıldız, ABD'de kariyerine yıldız gibi parlamaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com