20 Dakika Sonra İdam Edilecekti Bir Anda Karar Değişti

Amerika Birleşik Devletleri'nde Teksas eyaletinde gerçekleştirilecek olan idam kararı, sadece 20 dakika kala beklenmedik bir şekilde ertelendi.

20 Dakika Sonra İdam Edilecekti Bir Anda Karar Değişti
17 Temmuz 2024 - 21:02

Amerika Birleşik Devletleri'nde Teksas eyaletinde gerçekleştirilecek olan idam kararı, sadece 20 dakika kala beklenmedik bir şekilde ertelendi. Ruben Gutierrez adlı mahkumun, 1998 yılında 85 yaşındaki Escolastica Harrison'ı öldürmek suçundan ceza almasıyla ilgili süreç, infaz anında dramatik bir dönemeç yaşadı.

Yüksek Mahkeme, Gutierrez'in masumiyetini kanıtlamak için talep ettiği DNA testinin sonuçlarını beklemeye karar vererek idamın durdurulmasına hükmetti. Mahkeme kararı, mahkumun avukatlarının, cinayetle ilişkilendirilen fiziki delillerin hiçbir zaman test edilmediği iddialarıyla desteklendi.

Gutierrez, uzun süredir suçlamaları reddediyor ve Escolastica Harrison'un ölümüyle hiçbir bağlantısının olmadığını savunuyor. Savcılar ise emekli öğretmen Harrison'ın evinde sakladığı büyük miktardaki parayı çalma girişimi olarak olayı nitelendiriyorlar.

Gutierrez'in avukatları, mahkumun temyiz sürecinin sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair Yüksek Mahkeme'nin kararını bekleyeceklerini belirtti. Eğer temyiz reddedilirse, infazın devam edeceği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com