2001'de İşlediği Cinayet ve Tecavüz Suçlarından İdam Edildi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaleti, Ramiro Gonzales'ı 2001 yılında bir genç kadını öldürmek ve tecavüz etmek suçlarından dolayı idam etti.

2001'de İşlediği Cinayet ve Tecavüz Suçlarından İdam Edildi!
27 Haziran 2024 - 16:24 - Güncelleme: 27 Haziran 2024 - 16:34

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaleti, Ramiro Gonzales'ı 2001 yılında bir genç kadını öldürmek ve tecavüz etmek suçlarından dolayı idam etti. Gonzales, Huntsville'deki eyalet cezaevinde kimyasal enjeksiyonla infaz edildi. 

41 yaşındaki Gonzales, 18 yaşındaki Bridget Townsend'u kaçırdıktan ve cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürdüğünü itiraf etmişti. Townsend'un cesedi, Gonzales'ın yetkililere gösterdiği yerde 2002 yılında bulunmuştu.

Gonzales, idam öncesinde kurbanın ailesinden defalarca özür diledi ve "Sebep olduğum acıyı ve verdiğim zararı asla telafi edemem. Umarım bu özür yeterlidir." dedi. 

Ailesi, Gonzales'ın idamının ardından adaletin yerine getirildiğini ancak bu sürecin kendileri için çok acı verici olduğunu belirtti.

Gonzales'ın avukatları ise müvekkillerinin idam cezasının hafifletilmesi için çaba göstermiş, onun cezaevi sürecinde gelişim gösterdiğini vurgulamıştı. Ancak af kurulu, idam cezasının hafifletilmesi veya ertelenmesi taleplerini reddetti.

Gonzales'ın idamı, bu yıl Texas'ta gerçekleştirilen ikinci idam ve ABD genelindeki sekizinci idam oldu. Önümüzdeki günlerde Oklahoma eyaletinde de benzer bir suçtan dolayı bir başka idam gerçekleştirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com