2005'ten Bu Yana En Ölümcül Kasırga Can Kaybı 200'ü Aştı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletini 225 kilometre hızla vuran Helene Kasırgası, felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor.

2005'ten Bu Yana En Ölümcül Kasırga Can Kaybı 200'ü Aştı
05 Ekim 2024 - 01:35 - Güncelleme: 05 Ekim 2024 - 01:42

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletini 225 kilometre hızla vuran Helene Kasırgası, felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor. Kasırga kaynaklı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 200’e ulaşarak, 2005'teki Katrina Kasırgası'ndan bu yana ABD topraklarını vuran en ölümcül kasırga olma unvanını kazandı.

Helene Kasırgası, güçlü rüzgarlar ve su baskınlarıyla birlikte, 1,2 milyondan fazla ev ve iş yerinde elektrik kesintisine yol açtı. Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), şu ana kadar 2 bin 100 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Ancak, hala yüzlerce yolun ulaşıma kapalı olması, kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Başkan Joe Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan etkilenenlere federal yardım talimatı verdi. Bunun yanı sıra, Elon Musk’ın SpaceX firmasının uydu internet hizmeti Starlink, kasırgadan zarar gören bölgelere bir ay boyunca ücretsiz internet desteği sağlayacak.

Helene Kasırgası, bölgedeki insanların yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehdit eden ciddi bir kriz olarak kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com