2016'da Doğru Bilmişti Ünlü Belgeselciden ABD Seçim Tahmini

Amerika Birleşik Devletleri, 2024 seçimlerine hazırlanırken, ülkenin siyasi atmosferi giderek daha da sıcak hale geliyor.

2016'da Doğru Bilmişti Ünlü Belgeselciden ABD Seçim Tahmini
09 Ekim 2024 - 00:00 - Güncelleme: 09 Ekim 2024 - 00:05

Amerika Birleşik Devletleri, 2024 seçimlerine hazırlanırken, ülkenin siyasi atmosferi giderek daha da sıcak hale geliyor. 2016 seçimlerini doğru tahmin eden ünlü belgesel yapımcısı Michael Moore, bu yılki seçimler için iddialı bir öngörüde bulundu. Moore, Donald Trump'ın yeniden kazanma şansının “hiç olmadığına” inanıyor ve bu görüşünü geniş kitlelerle paylaşıyor.

Moore, yazısında, "Ülkenin büyük çoğunluğu, yeterince gördü. Kamala Harris, önceki dönemlere benzemeyen hızlı ve patlayıcı bir ivme sağladı" diyerek, Harris'in Seçiciler Kurulu'nda 268'e karşı 270 oyla kazanacağını öngördüğünü belirtti. Bu tahmine göre, Harris’in Wisconsin, Michigan, Pennsylvania ve New Hampshire gibi geleneksel olarak çekişmeli eyaletleri kazanması bekleniyor.

Belgesel yapımcısı, bu tahmininin “en iyi anketlerin bir toplamı”na dayandığını vurgularken, Trump’ın yenilgisinin kesin olmadığını da hatırlattı. “Trump’ın imkansızı başarmakta mükemmel bir serisi olduğunu biliyoruz. Onu gözden çıkaranlar, tükürdüğünü yalamak zorunda kalacakları günü birden fazla kez yaşadı” ifadelerinde bulundu.

2024, sadece bir seçim değil, aynı zamanda ABD’nin siyasi kimliğini yeniden tanımlayacak bir sınav niteliği taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com