33 Bin Ölü Kiracısı Var! 1 Milyon Dolara Satışta!

Amerika Birleşik Devletleri Pensilvanya eyaleti Philadelphia şehrinde, 33 bin ölü kiracının bulunduğu "aşırı büyümüş" mezarlık 1 milyon dolara satışa çıkarıldı.

33 Bin Ölü Kiracısı Var! 1 Milyon Dolara Satışta!
04 Ağustos 2024 - 06:07

Philadelphia'nın bir köşesinde yer alan, yabani otlarla kaplı tarihi bir mezarlık 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. Mezarlıkta yaklaşık 33 bin ölü kiracı bulunuyor.

Philadelphia Inquirer'a göre, Kuzeydoğu Philly'deki 26 dönümlük 168 yıllık Mount Vernon Mezarlığı, cesetlerin yanı sıra kene sürüleri, zehirli sarmaşıklar, gece boyunca açıklanamayan bir şekilde ortaya çıkan ürkütücü doldurulmuş hayvanlar ve diğer tarafla bağlantı kurmaya çalışan hayalet avcılarıyla dolu.

Inquirer'a göre mülk, Philadelphia Toplum Geliştirme Koalisyonu'nun (PCDC) himayesi altında, bu da herhangi bir satışın mahkeme tarafından onaylanması gerektiği ve satışa çıkarılmasının yasal olarak zorunlu olduğu anlamına geliyor. 

Mount Vernon Dostları'nın gönüllü koordinatörü Brandon Zimmerman, popüler "Zillow Gone Wild" sosyal medya hesabında viral olan ilanın, mezarlığın destekçileri arasında paniğe yol açtığını söyledi. Zimmerman gazeteye, "Potansiyel alıcıların cesetleri taşıyacağından ve burasının bir Walmart olacağından korktular. Bu olmayacak. Burada 33 bin kişi var ve elimizde doğru haritalar ve kayıtlar yok. Herkesi bulmak için 26 dönümlük arazide yer altı radarı kullanmanız gerekir" dedi.

Mezarlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, mezarlık ilk olarak 1856 yılında, ölülerin özel mülklerdeki mezarlıklar veya mezarlıklara gömülmesi yerine, pastoral, park benzeri alanlara gömülmesi yönünde ulusal bir hareketin olduğu bir dönemde açıldı.

Onlarca yıllık ihmalkarlık, mezar taşlarının arasında vahşi, gerçekten ürkütücü bir manzaranın oluşmasına yol açmış.

Zimmerman, "Aşırı büyüme daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemiyor. Bitki örtüsünü kesebilirsiniz ve iki hafta sonra belinize kadar gelir. Bunu doğaüstü olarak tanımlıyorum, gerçek dışı" dedi. Mezarlıkta 1968'den beri yeni arsa satılmıyor.



Mülkü devralacak biri bulunamayınca Mount Vernon Mezarlık Şirketi (MVCC) kuruldu. Öncelikle kar amacı gütmeyen kuruluşun mezarlığı yönetmek ve bakımını yapmak için 300 bin dolar toplaması gerekiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com