6 Yaşındayken Kaçırılan Çocuk, 73 Yıl Sonra DNA Testiyle Bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin, California eyaletinin Oakland şehrinde 1951 yılında yaşanan bir çocuk kaçırma vakası, 73 yıl sonra beklenmedik bir şekilde çözüme kavuştu.

6 Yaşındayken Kaçırılan Çocuk, 73 Yıl Sonra DNA Testiyle Bulundu
22 Eylül 2024 - 02:00

Amerika Birleşik Devletleri’nin, California eyaletinin Oakland şehrinde 1951 yılında yaşanan bir çocuk kaçırma vakası, 73 yıl sonra beklenmedik bir şekilde çözüme kavuştu. 6 yaşındaki Luis Armando Albino, parktan oynarken bir kadın tarafından kaçırıldı ve New York'ta bir çift tarafından evlat edinilerek büyütüldü.

Luis’in yeğeni Alida Alequin, uzun yıllar süren araştırmalarının sonucunda DNA testi ve eski gazete kupürlerini kullanarak amcasını bulmayı başardı. Alida’nın azmi, Adalet Bakanlığı, FBI ve yerel polisle işbirliği içerisinde ilerledi. Luis, kaçırılmasının ardından itfaiyeci olmuş, Vietnam'da askerlik yapmış ve aile kurmuştu.

73 yıl sonra, Luis ve abisi Roger, nihayet bir araya geldi. Ne yazık ki Roger, kısa bir süre sonra kanser nedeniyle hayatını kaybetti, ama kardeşini görmenin huzuruyla son yolculuğuna uğurlandı. Alida, "Büyükannem her zaman onun hayatta olduğuna inandı. Bu umudu mezara kadar götürdü," dedi.

FBI, kayıp kişi davasını kapatmış olsa da, Luis'in kaçırılma koşulları ve New York'taki yaşamı hakkında hâlâ cevapsız sorular var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com