ABD Başkanı Joe Biden, Adaylıktan Çekildi!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Adaylıktan Çekildi!
21 Temmuz 2024 - 21:33 - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 - 21:38

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Biden, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla kararını duyurdu. 81 yaşındaki Başkan, görev süresinin geri kalanında sadece başkanlık görevlerine odaklanacağını belirtti.

Geri Çekilmek En Doğrusu

"Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk," diyen Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu ifade etti. Biden, tekrar seçim için yarışma niyetinde olduğunu ancak partisi ve ülkesinin çıkarları doğrultusunda geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdiğini söyledi.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini belirten Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e "olağanüstü ortaklığı" için teşekkür etti. Amerikan halkına güveni ve inancı için de teşekkürlerini ileten Biden, "Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok," dedi.

Çok Fazla Baskı Görmüştü

Biden'ın yaşı, özellikle son dönemde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile yaptığı televizyon tartışmasının ardından gündeme gelmişti. Tartışmanın ardından, Biden’a adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar artmıştı.

Biden’ın bu beklenmedik kararı, Amerikan siyasi sahnesinde önemli bir etki yaratacak. Demokrat Parti, Biden'ın yerine kimin aday olacağı konusunda hızlı bir şekilde karar vermek zorunda kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com