ABD Büyükelçisi Jeff Flake'den Türkiye'ye Duygulu Veda!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, üç yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye veda etti. Flake, görevinin son gününde, sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı video mesajıyla Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake'den Türkiye'ye Duygulu Veda!
02 Eylül 2024 - 20:37 - Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 21:13

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, üç yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye veda etti. Flake, görevinin son gününde, ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı video mesajıyla Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Video mesajında, Flake, görev süresi boyunca Türk ve Amerikan halkları arasında güçlü bir anlayış ve işbirliği kurduklarını belirtti. "Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Gordion'da kazı çalışmaları gerçekleştirdik ve Ankara'daki Roma Tiyatrosu'nu restore ettik. Ayrıca, Gençlik Değişim ve Öğrenim Programı kapsamında bugüne kadar 700'den fazla Türk öğrenci ABD'de eğitim gördü. Bu yıl 55 Türk lise öğrencisi de tam burslu olarak ABD'de eğitim alacak," diye konuştu.

“Hayatımda Hiç Bu Kadar Maç İzlemedim”

Flake, Türkiye'nin spor kültürüne olan hayranlığını dile getirirken, "Hayatımda hiç bu kadar futbol, voleybol ve basketbol maçı izlemedim. Özellikle Uluslararası Cesur Kadın Ödülü'ne aday gösterilen Eda Erdem gibi muhteşem sporcularla tanışma fırsatı buldum," ifadelerini kullandı. Flake, Türkiye'nin sporseverliğini ve uluslararası spor etkinliklerinde gösterdiği başarıyı överek, sporun ülkeler arasında dostluk ve takım çalışmasına ilham verdiğini vurguladı.

Büyükelçi Flake, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli adımlar attıklarını belirterek, NATO ile ilgili gelişmeleri de hatırlattı. "Stratejik Mekanizma" çerçevesinde F-16'ların satışı ve Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya katılımı gibi önemli konularda ilerleme kaydettiklerini söyleyen Flake, Ukrayna'ya verilen ortak desteğin ve Karadeniz Tahıl Girişimi'nin önemine dikkat çekti. Ayrıca, 2026'da Türkiye'de düzenlenecek NATO Zirvesi'ni hatırlatarak, bu olayın iki ülke ilişkileri için büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yaşadığı kişisel deneyimlerin kendisi ve ailesi için unutulmaz olduğunu belirten Flake, "Yemekleri, deniz kenarındaki olağanüstü kentleri ve bu muhteşem ülkenin insanlarını özleyeceğim. Buradan ayrılmak, adeta evimizi geride bırakmak gibi. Size ne kadar teşekkür etsem az. Türkiye'de görev yapmak benim için büyük bir onurdu," dedi. Flake, Türkiye'ye olan minnettarlığını vurgulayarak veda etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com