ABD'de 5 Şehirde Bedava Ev ve Arsa Dağıtılıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut fiyatları rekor seviyelere ulaşırken ve ipotek faizleri yüksek seyrini sürdürürken, bazı kasaba ve şehirler, yeni sakinlerine bedava ev ve arsa sunuyor. İşte ABD'de bedava ev ve arsa imkanı sunan 5 şehir...

ABD'de 5 Şehirde Bedava Ev ve Arsa Dağıtılıyor!
16 Ağustos 2024 - 14:47 - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 15:02

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut fiyatları rekor seviyelere ulaşırken ve ipotek faizleri yüksek seyrini sürdürürken, bazı kasaba ve şehirler, yeni sakinlerine bedava ev ve arsa sunuyor. Bu fırsatlar, özellikle Orta Batı'daki küçük nüfuslu yerleşim yerlerinde öne çıkıyor. İşte ABD'nin bu heyecan verici projeler sunan 5 şehri:

1. Elwood, Nebraska

Nebraska'nın Elwood şehri, Wheatfield Addition bölgesinde bedava arsalar sunuyor. Alıcılar, 1 dönümlük arsaları kullanarak kendi evlerini inşa edebiliyor. Bu programda, konut tamamlandığında geri ödenecek 500 dolarlık bir depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Ayrıca, Elwood, inşaat maliyetlerinin %10'una kadar peşinat yardımı ve 25 bin dolara kadar destek sunuyor.

2. Lincoln, Kansas

Nüfusu 1200'ün altında olan Lincoln, Kansas'ta konut inşa etmeye istekli bireyler için arazi veriliyor. 1300 ila 3 bin 250 metrekare arasındaki arsalar, şehir merkezine, okullara ve hastanelere yakın bir konumda yer alıyor. Arsalar, sokaklar, su ve kanalizasyon hizmetlerine erişim sunuyor.

3. Manilla, Iowa

Iowa'nın Manilla kenti, Sunrise Addition projesinin ikinci aşamasında nitelikli bireylere arsa sunuyor. Katılımcılar, arazide bir konut inşa etmek zorunda. İlk etapta elektrik bağlantı ücretleri ve beş yıllık vergi indirimi gibi avantajlar sağlanıyor.

4. Mankato, Kansas

Kansas'ın kuzeyindeki Mankato şehrinde, nüfusu binin altında olan bölgede 26 konut arsası mevcut. Bu arsaların üzerine inşa edilecek konutların en az 110 metrekare olması ve inşaatın arsa alındıktan sonra ilk altı ay içinde başlaması gerekiyor.

5. Monessen, Pennsylvania

Monessen'de, terk edilmiş konutları yeniden değerlendirmek için bir teşvik programı başlatıldı. Boş evleri satın alacak kişilere, mülklerin yenilenmesi şartıyla yüksek vergi borçlarının affedilmesi teklif ediliyor. Ancak, tadilatın vergi tutarının en az üç katı değerinde olması gerekiyor.

ABD'deki bu projeler, konut krizine alternatif bir çözüm sunarak yeni yaşam alanları arayanlara cazip fırsatlar sunuyor. Taşınmayı düşünenler için bu şehirler, ev ve arsa edinmenin yanı sıra topluluklara katkıda bulunma şansı da veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com