ABD'de Çocuk İntiharları Endişe Veriyor: En Yüksek oran Görüldü!!

Amerika Birleşik Devletleri’nde çocuk intiharları son 15 yıldır sürekli bir artış gösteriyor. Özellikle 8-12 yaş aralığındaki kız çocuklarında intihar oranlarının yükselmesi, uzmanları alarma geçirdi.

ABD'de Çocuk İntiharları Endişe Veriyor: En Yüksek oran Görüldü!!
02 Ağustos 2024 - 17:27

Amerika Birleşik Devletleri’nde çocuk intiharları son 15 yıldır sürekli bir artış gösteriyor. Özellikle 8-12 yaş aralığındaki kız çocuklarında intihar oranlarının yükselmesi, uzmanları alarma geçirdi. Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü tarafından Salı günü yayımlanan verilere göre, 2001-2022 döneminde yaşları 8 ila 12 arasında değişen 2.241 çocuğun intihar ettiği belirlendi. 2001-2007 yılları arasında intihar oranları azalma gösterirken, 2008’den itibaren her yıl ortalama yüzde 8 oranında bir artış gözlendi.

Kız Çocukları Büyük Risk Altında!

JAMA Network Open dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bu yükselişin tek bir nedeni bulunmamakta. Koronavirüs pandemisinin akıl sağlığı üzerindeki etkilerinin yanı sıra, teknoloji ve sosyal medyanın çocukların psikolojik durumunu olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. Özellikle 8-12 yaş grubundaki kız çocuklarının intihar oranlarındaki artış dikkat çekici. 2001-2007 döneminde bu yaş grubunda intihar, başlıca ölüm nedenleri arasında 11. sırada yer alırken, 2008-2022 döneminde 5. sıraya yükseldi. İlk dönemde 1 milyon çocuktan 1.25’inin intihar ettiği belirtilirken, ikinci dönemde bu oran 4.15’e çıkmış durumda.

Bu dönemde en yüksek intihar oranlarına sahip grup ise siyahi çocuklar oldu. Ayrıca, 10-24 yaş grubundaki gençlerde intihar, en yaygın ölüm sebeplerinden ikinci sırada yer alıyor.

Yeni Yasa Onaylandı!

ABD Senatosu ise çocukları çevrimiçi tehlikelerden korumayı amaçlayan bir yasa tasarısını onayladı. ABD Başkanı Joe Biden, tasarının Temsilciler Meclisi’ne geciktirmeden gönderilmesini talep etti. Tasarı, 13 yaş altı kullanıcıların kişisel bilgilerini toplama yasağının 17 yaşa çıkarılmasını ve kötü niyetli reklamların yasaklanmasını öngörüyor. Ayrıca, teknoloji şirketlerinin çocuklara yönelik zorbalık, şiddet, intihar teşvikleri, yeme bozuklukları ve yasadışı ürünlerin reklamlarını engellemeleri bekleniyor.

Microsoft, X ve Snap gibi teknoloji şirketleri tasarıyı desteklerken, Meta Platforms ebeveyn onayına dayalı bir düzenlemeyi tercih ettiklerini duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com