ABD'de Çocuk Ölüm Oranları Korkutucu Boyutta!

Amerika Birleşik Devletleri, dünya genelinde yapılan büyük bir araştırmaya göre en zengin 16 ülke arasında en yüksek çocuk ölüm oranına sahip. İşte ABD'deki çocuk ölümlerinin sebepleri...

ABD'de Çocuk Ölüm Oranları Korkutucu Boyutta!
09 Temmuz 2024 - 23:27 - Güncelleme: 09 Temmuz 2024 - 23:36

Amerika Birleşik Devletleri, en zengin 16 ülke arasında en yüksek çocuk ölüm oranına sahip. Dünya genelinde yapılan büyük bir araştırmaya göre, yüksek bebek ölüm oranlarının yanı sıra çocuklar arasında artan silah şiddeti, intihar ve uyuşturucu kullanımı, ABD’de çocuk sağlığı konusunda karamsar bir tablo çiziyor.

Her Yıl 20 Bin Çocuk Ölüyor

JAMA Pediatrics dergisinde yayınlanan ve ABD dışındaki 16 ülkedeki (Avustralya, Kanada, Japonya ve 13 Avrupa ülkesi)  çocuk ölümlerinin de incelendiği araştırmaya göre, ABD’de yılda 20 bin çocuk ölüyor. Bu sayı, diğer ülkelere göre oldukça büyük ve ülkenin çocuk sağlığı açısından ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Araştırmanın bulgularına göre 1 yaş altı bebekler, aşırı ölümlerin yarısından fazlasını oluşturuyor. Ancak, 1 yaş üstü çocukların ölümünü etkileyen dört ana faktör var: silahlar, intihar, uyuşturucu ve araba kazaları.

Silah Şiddeti: Çocuk Ölümlerinde Başrol

ABD, dünyada en yüksek silah sahipliği oranına sahip ülke. Silahlar, ABD’de çocuklar ve gençler arasında önde gelen bir ölüm nedeni ve bu ölümlerin çoğu cinayet sonucu gerçekleşiyor.

İntihar Oranlarında Endişe Veriyor

İntihar ölümleri de gençler ve genç yetişkinler arasında artıyor. 2007’den 2021’e kadar ABD’de 10 ile 24 yaş arasındaki kişilerde intiharlarda %62’lik bir artış kaydedildi.

Uyuşturucu Kullanımında Korkutan Artış!

ABD’de artan uyuşturucu bağımlılığı da nispeten yüksek olan pediatrik ölüm oranında rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir araştırmaya göre, uyuşturucu kaynaklı çocuk ölümleri 2013 ile 2021 yılları arasında 30 kattan fazla arttı.

Bu veriler, ABD’nin çocuk sağlığı konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini gösteriyor. Yüksek bebek ölüm oranları, artan silah şiddeti, intiharlar ve uyuşturucu kullanımı, ülkenin geleceği olan çocukların hayatını tehdit etmeye devam ediyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com