ABD'de Dinozor Fosili Rekor Fiyata Satıldı: 44,6 Milyon Dolar!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan ünlü müzayede evi Sotheby’s, tarihi bir satışa imza atarak bir dinozor iskeletini 44,6 milyon dolara sattı.

ABD'de Dinozor Fosili Rekor Fiyata Satıldı: 44,6 Milyon Dolar!
19 Temmuz 2024 - 12:50 - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 - 12:52

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan ünlü müzayede evi Sotheby’s, tarihi bir satışa imza attı. Bir Stegosaurus iskeleti, 44,6 milyon dolara satıldı ve böylece açık artırmalarda satılan en pahalı dinozor fosili unvanını kazandı.

Sotheby’s’nin düzenlediği açık artırmada “Apex” adı verilen bitki yiyici Stegosaurus iskeleti, rekor bir fiyatla yeni sahibini buldu. Adı açıklanmayan bir alıcı, bu eşsiz fosile 44,6 milyon dolar teklif ederek tarihe geçti.

Apex’in iskeleti, 3 metre 40 santimetre yüksekliği ve 8 metreyi aşan uzunluğuyla dikkat çekiyor. Paleontologlar, fosilin eksiksiz bir Stegosaurus iskeleti olduğunu ve yaklaşık 150 milyon yıl önce yaşadığını belirtiyor.

Apex’in Keşfi ve Tarihi

Apex, 2022 yılında Colorado’daki Dinozor kasabası yakınlarında bir paleontolog tarafından tesadüfen keşfedilmişti. Bu keşif, bilim dünyasında büyük bir heyecan yaratmıştı çünkü Apex, bugüne kadar bulunan eksiksiz Stegosaurus iskeletlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Müzayede sonrasında, Apex’in yeni sahibi Sotheby’s’e “Apex, Amerika’da doğdu ve Amerika’da kalacak.” mesajını iletti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com