ABD'de diş hekimi olmak isteyenler için önemli rehber: Türk uzmandan danışmanlık!

Diş hekimi Rüya Gizem Yağız, Amerika'da diş hekimliği yapmak isteyenlerin alması gereken denklik süreci için danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Son derece zorlu ve karmaşık olan bu süreçte adaylara yol göstermeyi hedefleyen Yağız, bunun için de bir internet sitesi açtı.

ABD'de diş hekimi olmak isteyenler için önemli rehber: Türk uzmandan danışmanlık!
02 Ekim 2024 - 21:01

Amerika Birleşik Devletleri'nde diş hekimliği yapmak isteyen yabancı mezunlar, zorlu ve karmaşık bir denkliği geçme süreci ile karşı karşıya kalıyor. Türk diş hekimi Rüya Gizem Yağız, bu süreçte danışmanlık hizmetleri sunarak, adaylara yardımcı oluyor. 

SÜREÇTE YOL GÖSTEREN BİR UZMAN

Başvuru belgelerinden eğitim programlarına kadar detaylı bir hazırlık gerektiren diş hekimliği denkliği süreci için kolları sıvayan Yağız, protez uzmanlığını tamamladıktan sonra ABD’ye yerleşerek bu konuda uzmanlaşmış bir danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.

Yağız, kendi yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak kurduğu dentguideusa üzerinden ABD'de diş hekimliği denkliği sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

 

RÜYA GİZEM YAĞIZ KİMDİR?

Rüya Gizem Yağız, diş hekimliği kariyerine 2016 yılında başladı ve 2020’de protez uzmanlığı alanında uzmanlaştı. Antalya'da Özel Falez Diş Kliniği'nde protez uzmanı olarak çalıştıktan sonra, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşti. Aynı yıl, ABD'de implant cerrahileri için cerrahi plak üretimi yapan All On Guide şirketini kurdu. Kendi diş hekimliği denkliğini almak için Boston University Henry M. Goldman School of Dental Medicine'in Advanced Standing Program’ına kabul edilen Yağız, eğitimine 2025 yılında başlayacak.

DENTGUİDEUSA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Yağız, dentguideusa üzerinden verdiği danışmanlık hizmetlerinde, CAAPID ve PASS gibi başvuru süreçlerini adım adım yönetmeye yönelik hizmetler sunuyor. Başvuru formu, CV ve personal statement (niyet mektubu) gibi belgelerin kontrolü ve düzenlenmesi bu hizmetlerin başında geliyor. Ayrıca, adaylara başvuru stratejileri oluşturma, belgeleri doğru doldurma ve güçlü bir niyet mektubu yazma konusunda rehberlik ediyor. Kişiye özel randevularla sağlanan bu hizmetler, adayların başvuru sürecini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyor.

DİJİTAL PLATFORMLARDA BİLGİLENDİRİCİ İÇERİKLER

Rüya Gizem Yağız, YouTube ve Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden de ABD’de diş hekimliği denkliği süreci hakkında bilgi paylaşıyor. Deneyimlerini ve süreçle ilgili önemli ipuçlarını videolarla anlatan Yağız, sürecin zorluklarını ve detaylarını adaylara aktararak, onları hazırlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com