ABD'de En Kanlı Saldırı Davası

ABD’de sinagog saldırısı davasında suçlu bulunan sanık idam cezası alabilir

ABD'de En Kanlı Saldırı Davası
17 Haziran 2023 - 01:31

voaturkce sitesinin haberine göre,

ABD’nin Pennsylvania eyaletine bağlı Pittsburgh kentinde 27 Ekim 2018’de Tree of Life sinagoguna düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren sanık kendisine yöneltilen 63 ayrı suçlamadan mahkum edildi. 

Bu suçlar arasında ölümle sonuçlanan nefret suçu ve din özgürlüğünün kullanılmasını can kaybıyla sonuçlanacak şekilde engellemek de var. 

ABD’de Yahudiler’e yönelik en kanlı saldırı olarak tarihe geçen saldırıyı gerçekleştiren Robert Bowers ömür boyu hapis cezası karşılığında suçunu itiraf etmişti. Ancak savcılar bunu reddederek sanık için idam cezası talep etti. 

Jüri davada karara varmadan önce iki gün boyunca beş saat istişarede bulundu. Mahkeme salonuna koyu renk bir kazak ve mavi gömlekle gelen sanık, yargılama boyunca olduğu gibi karar açıklandığında tepkisiz kaldı. 

Sinagog saldırısında yakınlarını kaybeden aileler ve saldırıdan kurtulanlar da mahkeme salonundaydı. Yargıç her bir ayrı suçlamada kararı açıklarken, bazıları gözyaşlarını tutamadı. Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin çoğu çıkan karara destek verdi. 

Ömür boyu hapis ya da idam cezası alabilir 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com