ABD'de Filistin'e Sansür: Sanatçıların Eserleri 'Antisemitik' Gerekçesiyle Kaldırıldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde bulunan St. Louis bölgesindeki Craft Alliance sanat merkezi, “Tohum Ekmek, Umut Yeşertmek” sergisini 'antisemitik' olduğu gerekçesiyle kapattı.

06 Temmuz 2024 - 00:04

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde bulunan St. Louis bölgesindeki Craft Alliance sanat merkezi, “Tohum Ekmek, Umut Yeşertmek” sergisini 'antisemitik' olduğu gerekçesiyle kapattı.

Craft Alliance’da kısa süre önce açılan “Tohum Ekmek, Umut Yeşertmek” sergisi, beklenmedik bir şekilde sona erdi. Sanatçılar Dani Collette ve Allora McCullough’un eserlerinin sergilendiği etkinlik, antisemitik olduğu iddialarıyla kapatıldı. Sanat merkezi, sergide yer alan bazı eserlerin İsrail devletine karşı "şiddet ve yıkım" çağrısında bulunduğunu öne sürdü.

Sanatçılar ise serginin barışçıl bir diyalog başlatmayı amaçladığını savundu. Collette ve McCullough’un "Dayanışma Sembolü" adlı kefiye desenli cam kase ve "Land Back" yazılı karpuz şeklindeki eserleri, sanatçılara bilgi verilmeden sergiden kaldırıldı. Ayrıca "Filistin’e Özgü" ve “From the River to the Sea" (Nehirden Denize) gibi eserlerin başlık kartları da sergiden çıkarıldı.

Craft Alliance, bu eserlerin antisemitik sloganlar ve imgeler içerdiğini iddia ederken, sanatçılar bu duruma sert tepki gösterdi. Serginin kapatılması, ifade özgürlüğü ve sansür konularında geniş bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com