ABD'de Hacklenen Robot Süpürgeler Küfür Etmeye Başladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı kentlerinde kullanıcılar, Ecovacs Deebot X2 robot süpürgelerinin hacklendiğini ve küfür etmeye başladıklarını iddia etti.

ABD'de Hacklenen Robot Süpürgeler Küfür Etmeye Başladı!
12 Ekim 2024 - 17:31

Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı kentlerinde kullanıcılar, Ecovacs Deebot X2 robot süpürgelerinin uzaktan kontrol edilerek ırkçı küfürler savurduğunu iddia ediyor. 

Irkçı Küfürler Savuruyor!

Minnesota'dan avukat Daniel Swenson, akşam televizyon izlerken robot süpürgesinin aniden tuhaf sesler çıkardığını fark etti. Cihazın hoparlörlerinden siyahlara yönelik ırkçı küfürler duyduğunu belirten Swenson, konuşmanın bir çocuk ya da ergen tarafından yapıldığını ifade etti. "Cihazdan cihaza atlayarak ailelere saldırıyor olabilirler," diyen Swenson, özellikle çocukların mahremiyeti açısından bu durumun endişe verici olduğunu vurguladı.

Bir Köpeği Kovalamış, Fişten Çekilmesine Sinirlenmişti!

ABC News’in haberine göre, bu tür olaylar son aylarda artış gösterdi. Mayıs ayında, Los Angeles’taki bir evde bulunan Deebot X2'nin, uzaktan kontrol edilerek bir köpeği kovaladığı ve bu sırada küfürler ettiği bildirilmişti. El Paso, Teksas’ta da benzer bir olayda, Ecovacs üretimi bir süpürgenin fişten çekilirken küfrettiği kaydedildi.

Güvenlik Sisteminde Açık Var!

Güvenlik uzmanları, Ecovacs'ı daha önce, süpürgelerin kontrol edildiği uygulamalara sızmanın kolay olduğu konusunda uyarmıştı. Şirket, Swenson'ın deneyimlerini doğrularken, sorunun sistemlerden değil, kullanıcıların hesap bilgilerinin ele geçirilmesinden kaynaklandığını savundu. Ecovacs, kasımda yapılacak güncellemelerle X2 serisinin güvenliğini artıracağını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com