ABD'de Hayatını Kaybeden Ahu Tuğba'nın Defin Yeri Belli Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Miami şehrinde hayatını kaybeden Türk sinemasının unutulmaz yıldızlarından Ahu Tuğba'nın defin yeri belli oldu.

ABD'de Hayatını Kaybeden Ahu Tuğba'nın Defin Yeri Belli Oldu!
03 Eylül 2024 - 23:19 - Güncelleme: 03 Eylül 2024 - 23:38

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Miami şehrinde yaşayan Türk sinemasının unutulmaz yıldızlarından Ahu Tuğba, hayatını kaybetmişti. SİNEGED (İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği) tarafından yapılan açıklamada, Ahu Tuğba’nın kaybının ardından derin üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Yeşilçam döneminin önemli isimlerinden biri olan Tuğba, sanata katkıları ve sinemadaki silinmez izleriyle Türk sinemasında özel bir yer edinmişti. SİNEGED, sanat dünyasına kattığı eşsiz değerlerle hatırlanacak olan Ahu Tuğba'nın hatırasını daima yaşatacaklarını ifade etti.

SİNEGED tarafından yapılan açıklamada, Ahu Tuğba’nın sanata kattığı değerlerin ve sinemadaki izlerinin her zaman hatırlanacağı ifade edildi. Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Tuğba'nın kaybı, sanat camiasında büyük bir üzüntü yaratırken, anısını yaşatmaya yönelik çalışmalar da devam edecek.

SİNEGED’in Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türkşen, Ahu Tuğba’nın ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diledi ve bu zor günlerinde yanlarında olduklarını belirtti.

Cenazesine Dair Yeni Gelişmeler

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba'nın cenaze törenine ilişkin detaylar netleşti. 69 yaşında vefat eden Tuğba'nın cenazesi, Miami'de polis memuru olarak görev yapan kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij tarafından Türkiye'de defnedilmesine karar verildi.

Ahu Tuğba'nın cenazesi, bugün Miami'den hareket edecek tarifeli uçakla İstanbul'a getirilecek. Cenaze töreni, perşembe günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından yapılacak cenaze namazıyla gerçekleştirilecek. Tuğba'nın cenazesi, namazın ardından toprağa verilecek. 

Cenazenin 25-30 bin dolar arasındaki nakil masraflarını iş insanı Celal Kalyoncu üstlendi.

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Ahu Tuğba'nın kaybı, sanat camiasında geniş yankı uyandırırken, onun anısını yaşatmaya yönelik çalışmalar da hız kesmeden devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com