ABD'de kritik veriler açıklandı: Özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde

ABD’de özel sektör istihdamı Eylül ayında piyasa beklentilerinin üzerine çıkarak önemli bir artış kaydetti.

ABD'de kritik veriler açıklandı: Özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde
02 Ekim 2024 - 17:01

ADP Araştırma Enstitüsü’nün Stanford Digital Economy Lab ile ortak hazırladığı rapora göre, özel sektördeki istihdam 143 bin kişi arttı. Piyasalarda ise beklenti 128 bin artış olacağı yönündeydi. Bu sonuç, ABD iş gücü piyasasının güçlü kaldığını gösterdi.

GEÇMİŞ VERİLER REVİZE EDİLDİ

Bir önceki ayın istihdam rakamı 99 bin olarak açıklanmıştı, ancak bu veri 103 bine revize edilerek iş gücü piyasasının son dönemdeki performansına dair daha net bir tablo çizildi.

ÜCRET ARTIŞLARI DEVAM EDİYOR

ADP verilerine göre, Eylül ayında özel sektörde yıllık ücret artışı %4,7 olarak gerçekleşti. Bu artış, işçilerin maaşlarında hala önemli bir büyüme olduğunu gösteriyor ve enflasyonla mücadele eden ABD ekonomisi için dikkat çekici bir veri olarak öne çıkıyor.

GÖZLER TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİNDE

ADP verisinin ardından gözler, 6 Ekim Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Piyasalarda, tarım dışı istihdamda 150 bin kişilik bir artış bekleniyor. Bu veri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikalarını şekillendirecek önemli göstergelerden biri olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, ADP’nin açıkladığı özel sektör istihdamındaki beklenenden yüksek artış, ABD iş gücü piyasasının güçlü kaldığına işaret ederken, tarım dışı istihdam verisinin de piyasalar üzerindeki etkisi merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com