ABD'de Lİsteria Krizi Büyüyor! 71 Ürün Geri Çağrıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok eyalette görülen listeria enfeksiyonu nedeniyle geçtiğimiz günlerde bazı ürünleri geri çağıran Boar's Head Provisions Co. listeyi 71'e çıkardı. İşte o ürünler...

ABD'de Lİsteria Krizi Büyüyor! 71 Ürün Geri Çağrıldı
02 Ağustos 2024 - 09:05

Boar's Head Provisions Co. , listeria endişeleri nedeniyle  geri çağırmayı 7 milyon pounddan fazla et ve kümes hayvanı ürününü de kapsayacak şekilde genişletti.

30 Temmuz itibarıyla ABD Tarım Bakanlığı (USDA) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), şarküterilerde dilimlenen bazı Boar's Head etleriyle bağlantılı listeria salgınından hastalanan 13 farklı eyalette en az 34 kişiyi tespit etti. Vakalarla ilgili iki de ölüm bildirildi.

Virginia merkezli ülke çapında şarküteri ürünleri tedarikçisi olan Boar's Head, 26 Temmuz'da markanın karaciğer sosisi, sosis ve "Cappy Style" jambon şarküteri ürünleri de dahil olmak üzere dokuz farklı ürünü geri çağırdı. 

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNLER

Genişletilen geri çağırma artık 10 Mayıs ile 29 Temmuz arasında üretilen 71'den fazla eti kapsıyor. Bunlar arasında şirketin Virginia Jambon, Olive Loaf, Skinless Beef Franks 12 oz., Canadian Style Bacon, Roasted Pork ve Liverwurst Paté 8 oz. ürünleri yer alıyor. Şirketin Old Country Markası altında bulunan Old Country Habanero Jambon, Old Country Black Forest Jambon 1/2 ve Old Country Tavern Jambon gibi çeşitli şarküteri ürünleri de etkilendi. 

Geri çağrılan et ve kümes hayvanı ürünlerinin (toplamda 3.500 tonun üzerinde) son kullanma tarihleri ​​29 Temmuz ile 17 Ekim 2024 arasında değişiyor. Etkilenen ürünlerin tam listesine buradan ulaşılabilir.

Salgının kökeni, USDA'nın Gıda Güvenliği ve Teftiş Servisi'nin (FSIS) Baltimore bölgesindeki bir mağazadan alınan karaciğer sosisi örneğinde listeria tespit etmesinin ardından Boar's Head ürünlerine dayandırılmıştı. Ajans daha sonra bu bilgiyi doğruladı. 

ÜRÜNLERİ ATIN YA DA İADE EDİN!

USDA, 30 Temmuz'da yayınlanan geri çağırma bildiriminde, FSIS'in potansiyel olarak kirlenmiş Boar's Head ürünlerinden bazılarının tüketiciler tarafından satın alınmış olmasından "endişe duyduğunu" söyledi.  Ajans, tüketicilerin etkilenen şarküteri etlerini atmasını veya iade etmesini ve buzdolaplarını yönergelerine göre temizlemesini öneriyor. 

CDC, 26 Temmuz'da salgınla ilgili bir bildiride, "Şarküteride satılan ürünler, özellikle de dilimlenmiş veya şarküteride hazırlanmış olanlar, Listeria ile kirlenmiş olabilir. Listeria, şarküteri ekipmanları, yüzeyler, eller ve yiyecekler arasında kolayca yayılır. Soğutma, listeriayı öldürmez , ancak yemeden önce yeterince yüksek bir sıcaklığa tekrar ısıtmak, bu etlerde olabilecek tüm mikropları öldürecektir" denildi.

RİSK ALTINDA OLAN KİŞİLER

USDA'ya göre, listeria enfeksiyonunun neden olduğu durum olan listeriosis, baş ağrısı, ateş, kas ağrıları, kafa karışıklığı ve ishal gibi diğer semptomlara neden olur. Ajans ayrıca, 65 yaş üstü kişilerin, hamile olanların ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin, ölümcül bir enfeksiyona yol açabilen listeriosis'e karşı özellikle risk altında olduğunu vurguladı. 

USDA, 30 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Hamile kişilerde enfeksiyon düşük, ölü doğum, erken doğum veya yenidoğanın yaşamı tehdit eden enfeksiyonuna neden olabilir. Ayrıca, yaşlı yetişkinlerde ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde ciddi ve bazen ölümcül enfeksiyonlar meydana gelebilir" dedi. Lİsteria enfeksiyonuyla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com