ABD'de Müslüman Karşıtı Olaylar Yüzde 70 Arttı!

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve saldırıların 2024'ün ilk yarısında yüzde 70 oranında arttığını açıkladı.

ABD'de Müslüman Karşıtı Olaylar Yüzde 70 Arttı!
03 Ağustos 2024 - 16:42 - Güncelleme: 03 Ağustos 2024 - 16:43

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'de Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve saldırıların 2024'ün ilk yarısında yüzde 70 oranında arttığını açıkladı. Raporda bu artışın, Ekim 2023'te patlak veren ve devam eden İsrail-Hamas savaşının ardından yükselen İslamofobi ve önyargının etkisiyle ilgili olduğu belirtildi.

CAIR, yılın ilk altı ayında 4.951 Müslüman ve Filistin karşıtı olay yaşandığını ve bu sayının bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 70 oranında arttığını bildirdi. Şikayetler genellikle göç ve sığınma, işyerinde ayrımcılık, eğitimde ayrımcılık ve nefret suçları gibi kategorilerde yoğunlaşıyor.

Geçtiğimiz dokuz ay içinde, ABD'de meydana gelen korkutucu olaylar arasında, Ekim ayında Illinois'de 6 yaşındaki Filistin asıllı bir çocuğun öldürülmesi, Şubat ayında Teksas'ta bir adamın bıçaklanması, Kasım ayında Vermont'ta Filistin kökenli üç öğrencinin vurulması ve Mayıs ayında 3 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik boğma girişimi bulunuyor.

Ekim 2023'ten bu yana ABD'de çok sayıda Filistin yanlısı protesto düzenlendi. CAIR'in raporunda, üniversite kampüslerinde bu protestoların ve polis ile üniversite yetkililerinin baskılarının arttığı belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com