ABD'de Ölen 4 Türk Genci Ailelerine Dönüyor!

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti San Diego şehri Kearny Mesa'daki çoklu araç kazasında 4 Türk genci yaşamını yitirmişti. Vefat eden gençlerin cenazeleri uzun uğraşlar sonucu Türkiye'ye gönderildi.

ABD'de Ölen 4 Türk Genci Ailelerine Dönüyor!
01 Ağustos 2024 - 07:58 - Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 08:46

San Diego Kearny Mesa'daki SR-163 karayolunda 19 Temmuz günü meydana gelen zincirleme kazada Türkiye'den çalışmaya giden Faruk Çetin, Barış Savaş, Abdurrezzak Hizmal ve Mahsun Dursun isimli gençler hayatını kaybetmişti. 

Meksika üzerinden sınırı geçerek ABD'ye giden 10 Ekim 1998 Batman doğumlu Barış SAVAŞ, 10 Mayıs 1997 Batman doğumlu Abdurrezzak HİZMAL, 30 Haziran 2001 Adana doğumlu Mahsun DURSUN'un ölüm haberini US Chaplain İmam Ahmet Dönmez duyurmuştu. Dönmez kazada hayatını kaybeden gençlerin aileleriyle görüşerek başsağlığı dilemiş ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etmişti.

Ailelerin maddi durumunun iyi olmadığını öğrenen Dönmez bir bağış kampanyası da başlatmıştı. AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun da cenazelerin Türkiye'ye gönderilebilmesi için gerekli olan tutardan eksik kalan kısmını ödeyeceğini açıklamasının ardından günlerdir ABD'de morgda tutulan gençlerin cenazeleri ailelerine teslim edilmek üzere Türkiye'ye gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Dönmez, bir kez daha gençlere rahmet ailelerine başsağlığı diledi ve eksik kalan 20 bin dolarlık tutarın Ferhat Nasıroğlu tarafından ödendiğini, artan tutarın ise gençlerin ailelerine eşit miktarda paylaştırılarak teslim edildiğini duyurdu. 

Türkiye'ye gönderilen cenazelerin bugün (01.08.2024 ) saat 21.15’te Batman havaalanına ulaşması bekleniyor.  Kazada hayatını kaybeden Barış Savaş, Abdurrezzak Hızmalı ve Faruk Çetin’in Batman'da, Mahsum Dursun'un ise Adana'da toprağa verileceği öğrenildi. Biz de ABDPost aşlesi olarak yaşamını yitiren gençlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com