ABD'de Tesla Cybertruck Araçları Polis Aracı Oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunan Irvine şehrindeki Polis Teşkilatı, Tesla'nın merakla beklenen Cybertruck'ını ekip otosuna dönüştürdü.

ABD'de Tesla Cybertruck Araçları Polis Aracı Oldu
13 Ekim 2024 - 23:11 - Güncelleme: 13 Ekim 2024 - 23:23

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunan Irvine şehrindeki Polis Teşkilatı, Tesla'nın merakla beklenen Cybertruck'ını ekip otosuna dönüştürdü. Bu eşsiz araç, 150 bin dolara satın alınarak, Uyuşturucu Bağımlılığına Karşı Eğitim (DARE) programında kullanılmak üzere tasarlandı. DARE programı, 40 yılı aşkın süredir gençlere yönelik uyuşturucu kullanımını engellemeye yönelik etkinlikler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Polis teşkilatının sözcüsü Kyle Oldoerp, bu aracın "ülkenin ilk polis Cybertruck'ı" olduğunu belirterek, çocuklar ve öğrencilerin rahatlıkla yaklaşabileceği, topluluk ile etkileşimi artıracak bir araç hedeflediklerini ifade etti.

Daha önce özel tasarım "monster truck" araçlar kullanan Irvine Polisi, Cybertruck'ın sağlamlığına ve uzun ömürlü olmasına da dikkat çekti. Yetkililer, geleneksel Ford Interceptor'ların üç ila dört yıl dayanırken, Cybertruck’ın on yıl süreceğini öngörüyor. Ayrıca, elektrikli araç kullanımıyla birlikte benzin tasarrufunun da önemli ölçüde artacağı vurgulandı.

Ancak bu yenilik, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bazı kullanıcılar, projenin "para israfı" olduğunu savunurken, diğerleri gençlerin ilgisini çekmenin iyi bir strateji olduğunu belirtiyor. Cybertruck'ın toplumda nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com