ABD'de Tutuklu Olan Timur Cihantimur, Saldırıya Uğradı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde bulunan Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi’nde tutuklu bulunan Timur Cihantimur, cezaevinde üç mahkum tarafından darp edildi.

ABD'de Tutuklu Olan Timur Cihantimur, Saldırıya Uğradı!
20 Temmuz 2024 - 10:58 - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 - 11:07

İstanbul’da ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde yakalanmış ve Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi’nde tutuklu bulunmaktaydı. Cihantimur, cezaevinde üç mahkum tarafından darp edildi.

Yüzüne ve Kafasına Ağır Darbeler Almış!

Cihantimur’un avukatı Victoria Kelleher tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Cihantimur’un telefon kuyruğunda beklerken sebepsiz yere saldırıya uğradığı, yüzüne ve kafasına aldığı darbeler sonucunda da ciddi şekilde yaralandığı belirtildi. Kelleher, dilekçede Cihantimur’un dudağının patladığını ve dişlerinin kırıldığını ifade etti. Dilekçede ayrıca, bu saldırının, telefon sırası kendisine geldiğinde diğer mahkumlardan birinin Cihantimur’un sırasına geçmek istediği sırada gerçekleştiği belirtildi. 

Kelleher, Newark’taki tesisin Cihantimur için güvenli olmadığını belirterek, müvekkilinin derhal serbest bırakılarak ailesinin gözetimine verilmesi gerektiğini savundu. Avukat, Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur ile telefon görüşmesi yapamaması ve tesisin yurtdışı aramalara kolaylık göstermemesi nedeniyle ciddi psikolojik sorunlar yaşadığını da dile getirdi. Kelleher, "Newark'taki ciddi suçluları barındıran bu tesis Cihantimur için güvenli bir yer değil. Değişen şartlara dayalı yeni endişeler göz önüne alınarak Cihantimur’un serbest bırakılmasını acilen talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından hastaneye sevk edilen Cihantimur’un, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle tutukevine geri gönderildiği ve Newark’taki tutukevinin karantina bölümüne alındığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com