ABD'de Konut Almak İsteyenlere Müjde!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin önemli bir konut arz açığıyla karşı karşıya olduğunu ve bu durumun uygun fiyatlı konutlar için maliyet sorununa yol açtığını vurgulayarak, yeni bir inisiyatif başlattıklarını duyurdu.

ABD'de Konut Almak İsteyenlere Müjde!
25 Haziran 2024 - 21:07

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin önemli bir konut arz açığıyla karşı karşıya olduğunu ve bu durumun uygun fiyatlı konutlar için maliyet sorununa yol açtığını vurgulayarak, yeni bir inisiyatif başlattıklarını duyurdu. Yellen, Minneapolis şehrinde yaptığı açıklamada, ABD genelinde konut arzını artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefleyen yeni finansman kaynaklarına işaret etti.

Küresel mali krize rağmen 2000'den 2019'a kadar konut fiyatlarının iki katına çıktığını ve ortalama gelirlerden daha hızlı arttığını belirten Yellen, yüksek konut maliyetlerinin geniş bir Amerikan kesimini etkilediğine dikkat çekti.

Yellen, ABD Hazinesi tarafından gelecek üç yılda uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık bir programın oluşturulacağını açıkladı. Bu yeni programın öncelikle uygun fiyatlı konut arzını artırmaya odaklanacağını ve federal konut kredisi bankalarına yönelik harcamaların artırılmasını teşvik edeceğini belirtti.

Bakan Yellen, ABD Kongresi, eyaletler ve yerel yönetimleri daha fazla adım atmaya çağırarak, ülke genelinde konut maliyetlerini düşürme çabalarını desteklediğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com