ABD'de Yaşayan Türk Dondurmacıdan Skandal: 2,4 Milyon Dolarlık Vurgun!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Hell’s Kitchen’da yaşayan Türk dondurma ustası Gökhan Şimşek'in yasa dışı yollarla otel kiraladığı ve 6.800 daireyi kısa süreli kiralayarak 2,4 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor. 

ABD'de Yaşayan Türk Dondurmacıdan Skandal: 2,4 Milyon Dolarlık Vurgun!
11 Temmuz 2024 - 13:41 - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 - 13:53

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Hell’s Kitchen’da yaşayan Türk dondurma ustası Gökhan Şimşek'in yasa dışı yollarla otel kiraladığı iddia ediliyor. 

Belediye Başkanlığı Özel Yaptırım Ofisi tarafından açılan davada Şimşek'in 2020 yılından itibaren Manhattan’da 58 binada bulunan 6.800 daireyi kısa süreli kiralayarak 2,4 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor. 

“Stay & Smile” Operasyonu

İddiaya göre Şimşek'in milyon dolarlık operasyonunu, “Stay & Smile” adı altında pazarladığı ortaya çıktı. Bu daireler, Airbnb ve Booking.com gibi oldukça bilinen kiralama sitelerinde ve Şimşek'in artık faal olmayan web sitesi StayandSmile.net’te listelendi ve Şimşek’in kaçak bir otelci gibi çalıştığı süre boyunca toplamda yaklaşık 250 ilanı olduğu belirtildi.

Dava, bu yasa dışı kiralama faaliyetlerinin, şehrin kısa süreli kiralama yasasına aykırı olduğunu iddia ediyor. Belediye Başkanlığı Özel Yaptırım Ofisi, Şimşek'ten 1 milyon dolar tazminat ve her bir ihlal için 350 ile 3.500 dolar arasında değişen cezalar talep ediyor. 

Davalara Rağmen Faaliyetlerine Devam Etti

Yetkililerin iddiasına göre, Şimşek’e soruşturma altında olduğu bildirilmesine rağmen, Şimşek yasadışı kısa süreli kiralık odaları listelemeye ve kiralamaya devam etti. 

Gökhan Şimşek İddiaları Reddetti

Şimşek, Stay & Smile ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddetti. Ancak, ortağı Ahmet Demircioğlu'nun 2021 yılında Stay & Smile web sitesinde “mutlu bir müşteri” olarak listelendiği ve parlak bir inceleme yazdığı iddia ediliyor. 

Şirket, potansiyel misafirlere “Düşük Maliyet, Sınırsız Olanaklar ve Yol Arkadaşları ile Gerçek Bir Kentsel Deneyim” vaat ediyordu.

Dondurma Dükkanı İşletiyor!

Şimşek, iddia edilen yasa dışı kiralama faaliyetlerini yürütürken, aynı zamanda Hell’s Kitchen’da bulunan ve otantik İtalyan artisan dondurma sattığı Gelatoville adlı dükkanını işletiyordu. Dükkanını, Instagram’da sık sık tanıtan Şimşek, Haziran ayında Hell’s Kitchen’da yeni bir lokasyon açmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com