ABD'deki Altın Madeninde Korkunç Kaza: Onlarca Kişi Mahsur Kaldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde, Mollie Kathleen Altın Madeni'nde gerçekleşen turistik bir gezi sırasında asansörde arıza yaşandı.12 kişi asansörde, 12 kişi ise madenin içinde mahsur kaldı.

ABD'deki Altın Madeninde Korkunç Kaza: Onlarca Kişi Mahsur Kaldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti!
11 Ekim 2024 - 23:45

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde, Mollie Kathleen Altın Madeni'nde gerçekleşen turistik bir gezi, trajik bir kazayla sona erdi. Turist grubunun, madenin derinliklerine inen asansörde yaşadığı arıza sonucu 12 kişi asansörde, 12 kişi ise madenin içinde mahsur kaldı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, dört kişi hafif yaralandı.

Cripple Creek kasabasının yakınlarındaki madenin yaklaşık 150 metre altında meydana gelen arıza sonrası, mahsur kalan grupların kurtarılması için hızlı bir operasyon başlatıldı. Colorado polisinden yapılan açıklamada, yer altında kalan 12 kişinin ve asansörde mahsur kalan diğer grubun 6 saat sonra güvenli bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.

Kurtarılan turistlerin olay sonrası "neşeli bir ruh hali içinde" oldukları ve madenden çıktıktan sonra kendilerine ikram edilen pizzaları yedikleri ifade edildi. Ancak, olayın detayları ve yaralanma ile ölüm nedenleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililerin asansördeki arızanın nedenine yönelik başlattığı soruşturma sürüyor.

Geçmişte benzer olaylar yaşanmasına rağmen, 1980'lerden bu yana madenin içinde mahsur kalanlar arasında bir ölüm yaşanmamıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com