ABD'deki Kritik Görüşmeleri Devam Ediyor Erdoğan BM'ye Seslendi

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York bölgesinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79. oturumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

ABD'deki Kritik Görüşmeleri Devam Ediyor Erdoğan BM'ye Seslendi
24 Eylül 2024 - 22:34 - Güncelleme: 24 Eylül 2024 - 22:45

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York bölgesinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79. oturumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. İlk olarak konuşan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hamas arasında ateşkes çağrısı yaptı. Ancak Erdoğan, BM kürsüsünden dünyaya seslenerek, "Gazze soykırımının önüne geçmek için ne bekliyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Erdoğan, Filistin halkına destek çağrısında bulunarak, "Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını hiçe sayan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" dedi. Gazze’de yaşanan insanlık dramını "etnik temizlik" ve "soykırım" olarak nitelendiren Erdoğan, uluslararası toplumun daha etkin bir müdahale göstermesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında, BM'nin işlevsizliğini eleştiren Erdoğan, "BM, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği uluslararası barışı korumak için kuruldu. Ancak şimdi hantal bir yapıya dönüşmüş durumda," dedi. Gazze’de 41 bin insanın öldüğünü belirten Erdoğan, "Savaşta dahi dokunulmaması gereken camiler, kiliseler ve hastaneler hedef alındı," ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Hitler nasıl durdurulduysa, Netanyahu da insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır," diyerek acil bir ateşkes çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze’ye insani yardımların artırılması için uluslararası toplumdan daha fazla çaba harcamasını istedi.

Görüşmelerine devam eden Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede de Gazze’ye yönelik insani ve tıbbi yardımların artırılması gerekliliğini vurguladı. Erdoğan, "İsrail’in katliamlarına sessiz kalanlar, bu utancı daha ne kadar yaşayacak?" sorusunu gündeme getirerek, Filistin halkının haklı direnişine destek verdi.

Bu gergin toplantı, uluslararası baskının artması gerektiğini ve bölgedeki çatışmaların çözümüne yönelik acil adımların atılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com