ABD'deki Türk Vatandaşlar Dikkat: Ehliyetinizden Olup 12.000 TL Ceza Ödemek İstemiyorsanız Son Gün 31 Aralık!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir hatırlatma! Türkiye'de sahip olduğunuz eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024! ASL Translation Tercüme Ofisi’nin sahibi Aslı Cavlak, ehliyet yenileme süreci hakkında ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’ye takipçilerimiz için bilgi verdi.  

ABD'deki Türk Vatandaşlar Dikkat: Ehliyetinizden Olup 12.000 TL Ceza Ödemek İstemiyorsanız Son Gün 31 Aralık!
11 Ekim 2024 - 16:18

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir hatırlatma! Türkiye'de sahip olduğunuz eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024!  ASL Translation Tercüme Ofisi’nin sahibi Aslı Cavlak, ehliyet yenileme süreci hakkında ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’ye takipçilerimiz için bilgi verdi.  

Eski tip ehliyetlerin çipli ehliyetlere dönüştürülmesi için son gün hızla yaklaşıyor! Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücüler, yasal yaptırımlarla karşılaşabilir ve yeniden ehliyet almak zorunda kalabilirler. Ayrıca, bu süreçte yaklaşık 12 bin TL para cezasıyla karşılaşmaları da mümkün.  

Yenileme İşlemleri Başkonsoloslukta Gerçekleştirilecek

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, ehliyet yenileme işlemlerini Başkonsolosluk aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Ancak, başvuru işlemlerinin yapılabilmesi için, başvuru sahibinin en az 6 ay önce Başkonsolosluğa adres beyanında bulunmuş olması gerekiyor. Daha önce adres beyanında bulunmamış olanlar için, Başkonsolosluğun web sitesinde yer alan "Bilgi Notları" bölümündeki "Adres Beyan Başvurusu" bilgilerini incelemeleri tavsiye ediliyor.

Gerekli Belgeler

  • Kimlik belgesi
  • Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi
  • Sürücü sağlık raporu (raporda "Sürücü olmanıza engel durum bulunmamaktadır" ibaresi yer almalı) Eğer raporunuz İngilizce ise Türkçe tercümesinin de bulunması gerekiyor. 
  • Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı payının ödendiğine dair makbuz
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz, gölgesiz, dişlerin görünmediği şekilde stüdyo ortamında çekilmiş olmalıdır)
  • Kan grubunu belirten belge veya sözlü yazılı beyan
  • Adli sicil kaydı belgesi

Sürecin İşleyişi

İşlemlerin ardından başvuru sahibi, yeni ehliyetinin geldiğine dair e-posta aracılığıyla bilgilendiriyor ve vatandaşlar, yeni ehliyetlerini Başkonsolosluktan alabiliyor. Başkonsolosluğa gidemeyecek vatandaşların ehliyetleri ise yetkilendirdiği bir kişi tarafından alınabiliyor. 

Unutmayın, ehliyetinizi zamanında yenilemezseniz, geçerli bir sürücü belgeniz olmayacak ve 12.000 TL’lik bir yaptırım ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu nedenle, gerekli işlemleri ve belgeleri hazırlayıp, son tarihe kadar başvurunuzu yapmayı unutmayın!

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com