ABD'den Kaspersky'ye Büyük Darbe Satışı Yasaklandı!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky Lab tarafından geliştirilen yazılımların ABD'de satışını yasaklama kararı aldı.

ABD'den Kaspersky'ye Büyük Darbe Satışı Yasaklandı!
21 Haziran 2024 - 17:28

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky Lab tarafından geliştirilen yazılımların ABD'de satışını yasaklama kararı aldı. ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, yaptığı açıklamada, yasağın Kaspersky'ye yönelik kapsamlı bir soruşturmanın sonucu olduğunu belirtti.

Raimondo, Rusya'nın Amerikalıların kişisel bilgilerini toplamak ve bu bilgileri "silah haline getirmek" için Kaspersky gibi Rus şirketlerini sömürme kapasitesine ve niyetine sahip olduğunu vurguladı. Bu nedenle ABD'nin ulusal güvenliğini koruma amacıyla böyle bir adım atıldığını ifade etti.

Kaspersky'nin ABD'de yeni anlaşmalar yapması 20 Temmuz'dan itibaren yasaklanacak. Mevcut müşterilere ise 29 Eylül'e kadar antivirüs yazılımı sağlanabilecek. Bu tarihten sonra Kaspersky'nin ABD pazarındaki tüm faaliyetleri sona erecek.

Kararın ardından Kaspersky Lab'den henüz resmi bir açıklama gelmezken, şirketin ABD'deki müşterilerine ve iş ortaklarına nasıl bir strateji ile yaklaşacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com