ABD'den Moderna'ya Kuş Gribi Aşısı İçin 176 Milyon Dolar Destek

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, kuş gribi salgınına karşı mRNA aşısı geliştirilmesi için Moderna'ya 176 milyon dolar ödeneceğini duyurdu.

ABD'den Moderna'ya Kuş Gribi Aşısı İçin 176 Milyon Dolar Destek
03 Temmuz 2024 - 21:19

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, kuş gribi salgınına karşı mRNA aşısı geliştirilmesi için Moderna'ya 176 milyon dolar ödeneceğini duyurdu. Bu finansman, ineklerde tespit edilen ve halk arasında endişelere yol açan kuş gribi salgınına yanıt olarak verildi.

Moderna, COVID-19 aşılarıyla tanınan mRNA teknolojisini kullanarak bir kuş gribi aşısı geliştirmekte. Şu anda erken aşamada test edilen bu aşı, başarılı olması halinde hızlı bir şekilde piyasaya sürülebilecek. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, mevcut kuş gribi türüne yönelik tehdidin değişmesi durumunda, projenin hızla diğer grip türlerine adapte edilebileceğini belirtti.

Bu ödül, potansiyel salgınlara yönelik tıbbi tedavilere odaklanan Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Otoritesi (BARDA) tarafından sağlanacak. Bu yılın başlarında ABD'de ineklerde tespit edilen H5N1 virüsü, 12 eyalette 135'ten fazla sürüye yayıldı ve bugüne kadar üç insana bulaştı. Federal sağlık yetkilileri, virüsün daha geniş nüfusa yönelik riskinin düşük olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com