ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Ayşenur Eygi Açıklaması: "Ölümü Kabul Edilemez"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateşle ölen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi'nin ölümünü “sebepsiz ve haksız” olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Ayşenur Eygi Açıklaması: "Ölümü Kabul Edilemez"
10 Eylül 2024 - 23:18 - Güncelleme: 10 Eylül 2024 - 23:37

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Londra'da düzenlediği basın toplantısında Blinken, Eygi'nin ölümünün “sebepsiz ve haksız” olduğunu vurgulayarak, bu tür olayların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Blinken, “Hiç kimse bir protestoya katıldığı için vurularak öldürülmemeli” şeklinde sert bir açıklamada bulundu ve İsrail güvenlik güçlerinin angajman kurallarında köklü değişiklikler yapması gerektiğini belirtti.

İsrail ordusu ise, Eygi'nin öldürülmesinin “kasti olmadığını” savundu. Ordu, Eygi'nin Batı Şeria'daki olaylar sırasında başka bir kişiyi hedef alırken kasıtsız bir şekilde vurulduğunu öne sürdü.

İsrail ordusunun açıklamasında, Eygi'nin eylemlerin başlıca kışkırtıcısını hedef alan ateş sonucu dolaylı yoldan ve kasıtsız olarak vurulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Blinken’in açıklamaları, Eygi'nin ölümüne ilişkin uluslararası tepkilerin ve İsrail’in güvenlik uygulamalarına yönelik eleştirilerin artmasına neden olabilir. ABD'nin durumu nasıl ele alacağı ve İsrail'in bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com