ABD'li Balerin, Ukrayna'ya Bağış Yaptığı İçin Rusya'da 12 Yıl Hapis Yatacak

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı balerin Ksenia Karelina'yı Rusya, Ukrayna'ya yaptığı bağış nedeniyle vatana ihanetten 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ABD'li Balerin, Ukrayna'ya Bağış Yaptığı İçin Rusya'da 12 Yıl Hapis Yatacak
16 Ağustos 2024 - 15:59 - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 16:05

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı balerin Ksenia Karelina'yı Rusya, Ukrayna'ya yaptığı 51,80 dolarlık bağış nedeniyle vatana ihanetten 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu karar, ABD ve Rusya arasındaki gergin ilişkileri daha da tırmandırdı.

33 yaşındaki Karelina, Rusya'ya ailesini ziyaret etmek üzere geldiğinde, havaalanında yapılan kontrol sırasında telefonunda "Ukrayna" kelimesinin arandığı ve bir Amerikan yardım kuruluşuna bağış yaptığı tespit edildi. Rus yetkililer, bu bağışın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne tıbbi malzeme ve ekipman sağlamak amacıyla kullanıldığını iddia etti.

Ancak Karelina'nın destekçileri, bağışın New York merkezli bir yardım kuruluşuna yapıldığını ve bu kuruluşun askeri destek sağlamadığını belirtti. Karelina, kapalı duruşmada suçunu kabul etti ve avukatı, müvekkilinin ileride bir mahkum takasına dahil edilmesini umduğunu ifade etti.

ABD'de yaşayan Karelina'nın işvereni, balerinin "haksız yere suçlandığını" belirtirken, Washington, Moskova'yı Amerikan vatandaşlarını asılsız suçlamalarla tutuklamak ve pazarlık aracı olarak kullanmakla suçluyor.

Bu gelişme, Rusya'nın geçtiğimiz günlerde ABD'li gazeteci Evan Gershkovich ve diğer 14 kişiyi serbest bıraktığı büyük bir mahkum takasının hemen ardından yaşandı. Olay, uluslararası alanda geniş yankı uyandırarak, iki ülke arasındaki gerilimi artırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com