ABD'li Yarbayın Pozu Alay Konusu Olmuştu: Görevden Alındı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Deniz Kuvvetleri, USS John S. McCain destroyerinin komutanı Yarbay Cameron Yaste’nin sosyal medyaya attığı bir fotoğraf, görevden alınmasına neden oldu.

ABD'li Yarbayın Pozu Alay Konusu Olmuştu: Görevden Alındı!
05 Eylül 2024 - 15:01

Amerika Birleşik Devletleri’nin Deniz Kuvvetleri, USS John S. McCain destroyerinin komutanı Yarbay Cameron Yaste’nin görevden alındığını açıkladı. Bu karar, Yaste’nin sosyal medyada yayımlanan ve geniş yankı uyandıran bir fotoğrafının ardından alındı.

Alay Konusu Olmuştu!

Nisan ayında, Yaste'nin dürbünü ters takılmış bir tüfekle atış yaparken çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Fotoğraf, ABD Donanması’nın resmi sosyal medya hesaplarında hızla yayıldı ve alay konusu oldu. Yaste’nin bu görseli, Deniz Kuvvetleri’ndeki bazı çevreler tarafından komuta yeteneğiyle ilgili soru işaretleri yaratacak şekilde değerlendirildi.

Özür Yeterli Olmadı

Fotoğrafın ardından, Donanma yetkilileri durumu ele alarak tüfeğin yanlış montajı için özür diledi. Ancak, bu özür ve açıklamalar Yaste’nin görevde kalmasını sağlamaya yetmedi.

Yaste’nin görevden alınmasının hemen ardından, USS Abraham Lincoln saldırı grubunda görevli Destroyer Squadron 21'in komodor yardımcısı Yüzbaşı Allison Christy, geçici olarak USS John S. McCain’in komutanlığına atandı. Deniz Kuvvetleri yetkilileri, Christy’nin hızlı bir şekilde eksiklikleri gidereceğini ve destroyer komutanlığındaki işleyişi iyileştireceğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com