ABD'nin Dört Ülkedeki Askeri Üssünde 'Charlie' Alarmı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa'daki askeri üslerinde alarm seviyesini yükselterek, son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesine ulaştırdı.

ABD'nin Dört Ülkedeki Askeri Üssünde 'Charlie' Alarmı
02 Temmuz 2024 - 19:47

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa'daki askeri üslerinde alarm seviyesini yükselterek, son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesine ulaştırdı. İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaların artması üzerine alınan bu tedbirlerin, ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Pentagon yetkilileri, "Charlie" olarak bilinen yüksek alarm durumuna geçişin, bölgede meydana gelen olaylar ve istihbarat bilgilerine dayandığını açıkladı. Bu seviye, terör eylemi veya hedef alma olasılığı bulunduğunda uygulanıyor.

ABD Avrupa Komutanlığı (USEUCOM) tarafından yapılan açıklamada, güvenlik önlemlerinin artırılmasının gerekliliği vurgulanarak, personelin dikkatli olması ve güvenlik tedbirlerine sıkı şekilde uyması gerektiği belirtildi.

Güç Koruma Durumu "Charlie" seviyesine yükseltilen üsler arasında Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Almanya'daki ABD askeri üsleri bulunuyor. Yetkililer, durumun sürekli olarak değerlendirildiğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti.

Son olarak, USEUCOM'un ev sahibi ülkeler ve müttefiklerle sürekli istişare halinde olduğu ve personelin güvenliğini sağlama konusundaki çabalarını sürdürdüğü bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com