ABD'nin En Ucuz Eyaletleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde paycheck to paycheck (iki maaş arasında kıt kanaat geçinme) yaşamamak için yaşam maliyeti bütçenize en uygun eyaletlerde yaşamakta fayda var. Peki yaşam maliyeti en ucuz eyaletler hangileri?

ABD'nin En Ucuz Eyaletleri
26 Ağustos 2024 - 07:38

Yaşam maliyeti, barınma, yemek, ulaşım, giyim, eğitim, eğlence ve çeşitli ekipman masraflarını kapsayan bir kavramdır. Farklı bölgelerdeki temel harcamaların karşılaştırılmasıyla hazırlanan "yaşam maliyeti endeksi" bu hesaplamalara dayanır. Bu endeks, dünya genelinde ülkeler ve resmi bölgeler arasında yıllık veya aylık olarak yayınlanır.

Amerika Birleşik Devletleri, genellikle yüksek gelir ve gelişmişlik seviyesine sahip ülkeler arasında yer alır. Ancak, yaşam maliyeti eyaletler ve şehirler arasında önemli ölçüde farklılık gösterir. Örneğin, New York City gibi büyük şehirler, daha küçük şehirler olan Albany gibi yerleşim alanlarına göre daha yüksek yaşam maliyetine sahiptir.

 

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Amerika’da yaşam masraflarını doğru bir şekilde hesaplamak, özellikle Green Card ile Amerika’ya göç etmeyi planlayanlar için hayati öneme sahiptir. Ortalama maaş beklentisinden ürün ve hizmet fiyatlarına kadar her şey, gelir ve gider dengesi açısından dikkatle izlenmelidir. Aksi takdirde, insanlar maaşlar arasında zor bir geçim mücadelesi verebilirler.

Türkiye’de de yaşam maliyeti iller ve ilçeler arasında farklılık gösterir. Ancak Amerika’da, eyaletler arasında ürün ve hizmet fiyatları çok daha değişken olabilir. Örneğin, New York'ta 500 gram beyaz ekmek ortalama 4,30 dolar iken Arkansas'ta 3,04 dolara satılmaktadır.

Yaşam maliyeti arttıkça, maaşlar da eyaletlere göre farklılık gösterebilir. Ancak bazı eyaletlerde, yaşam maliyetleri gelir seviyesine göre yüksek ya da düşük olabilir. İnsanlar, bu faktörleri değerlendirerek kendileri için en uygun eyaleti veya şehri seçebilirler.

NEREDE YAŞAMALI?

Amerika'da yaşamak için en uygun yer, çalışacağınız iş kolu, yaşam beklentileriniz ve maddi durumunuza bağlıdır. Örneğin, Kaliforniya teknoloji sektörüyle öne çıkarken, Texas güçlü bir sanayiye ve tarım sektörüne sahiptir. New York ise dünyanın en büyük finans merkezlerinden biridir. Florida ise turizmi ve güzel plajlarıyla ünlüdür.

Her eyaletin kendine özgü iş kolları ve sosyal-kültürel yapısı bulunmaktadır. Yaşam maliyetine göre karar vermek isteyenler için ise bazı eyaletler diğerlerinden daha cazip olabilir.

En Uygun Eyaletler

The Council for Community and Economic Research’e göre, Amerika’daki en uygun yaşam maliyetine sahip eyalet Mississippi'dir. İşte en düşük yaşam maliyetine sahip 10 eyalet:

Mississippi
Kansas
Alabama
Oklahoma
Georgia
Tennessee
Missouri
Iowa
West Virginia
Indiana


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com