ABD'nin En Zengin ve Işıltılı Şehirlerinden New York'un Öteki Yüzü

ABD'nin New York eyaleti belediyeler tarafından temiz tutulmaya çalışılsa da, halen sokaklarında sıklıkla çöp ve köpek dışkısına rastlanabilen bir kent.

ABD'nin En Zengin ve Işıltılı Şehirlerinden New York'un Öteki Yüzü
16 Haziran 2023 - 21:25

Metropolleşme, birtakım durumların kronikleşmesini de beraberinde getiriyor. Tıpkı yıllardır süregelen Paris’in idrar, New York’un da çöp sorunu gibi. Şehir yetkililerinin uzun süredir mücadele ettiği bu tip kentsel sorunların halkı biliçlendirmeye yönelik kampanyalarla sonu getirilmeye çalışılıyor.

8,5 milyon kişinin yaşadığı New York City, her ne kadar 7 bin 200 temizlik çalışanı ve 2 bini aşkın sivil denetçi tarafından temiz tutulmaya çalışılsa da, halen sokaklarında sıklıkla çöp ve köpek dışkısına rastlanabilen bir kent.

New York City Sanitasyon Departmanı, geçtiğimiz Ocak ayında hane halkları ve işletmeler için 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe alınacak yeni temizlik kurallarını duyurmuştu. Çöplerin sokaklarda beklediği süreyi azaltmak için çöp bırakma ve toplama saatlerinde düzenlemeye gitti.

Özellikle şehirdeki idrar kokusundan şikayetlenen insanlar sadece belediyeden beklenen yardımla değil yerel halktan her bir kişinin bu konuda bilinçlenmesini bekliyor. Daha öncede fare sorunuyla uğraşan belediye farelere karşı açtıkları savaş için çalışmak isteyenlere yıllık 120 bin ile 170 bin dolar arasında maaş önerisi yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com