ABD'nin kayıp pilotu 80 yıl sonra bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2. Dünya Savaşı sırasında kaybolan pilotun kalıntıları 80 yıl sonra bulundu.

ABD'nin kayıp pilotu 80 yıl sonra bulundu!
21 Kasım 2023 - 19:59

Amerika Birleşik Devletleri’nde Temmuz 1943'te bir bombardıman jetiyle Kuzey Afrika'dan göreve çıktığından beri kayıp olan bir II. Dünya Savaşı pilotunun kalıntıları, 80 yıl sonra adli tıp araştırması sonucunda bulundu.

27 yaşındaki yardımcı pilot Gilbert Haldeen Myers'ın da içinde bulunduğu bombardıman uçağı, Sicilya'daki bir bölgeye saldırmak üzere Tunus'tan 6 kişilik mürettebatıyla havalanmış ancak uçaksavar ateşine maruz kalarak hedefine 3 kilometreden daha az bir mesafe kala bir araziye düşmüş.

Olayın görgü tanıkları, mürettebattan birinin bombardıman uçağı düşmeden önce uçaktan atladığını ve pilot Myers'ın kalıntılarına hiçbir zaman ulaşılamadığını söylemişti.

Uçaktan kurtulan olmadığı gibi yolcuların esir alındığına dair herhangi bir kayıt yoktu.  Myers daha sonra çatışmada kayıp ilan edilmişti.

1947'de savaş sona erdikten sonra bölge yakınlarında arama yapılmasına rağmen Myers, akıbeti bilinmeyen 72 bin Amerikan askerinden biri olarak kaldı.

Geçen yıl, ABD yönetiminin Savaş Esirleri ve Kayıplarının Hesabı Ajansı (DPAA) ve Bedfordshire'daki Cranfield Üniversitesi'nden 20 araştırmacı inceleme yapmak üzere Sicilya'ya gitti.

Cranfield Adli Tıp Enstitüsü'nden Dr. David Errickson, "Şimdiye kadarki en uzun görevlendirilmemiz buydu" dedi.

Errickson, “Çalışmalarımız sırasında sistematik bir şekilde toprağı kazdık ve kemik ya da başka bir kanıt olabilecek her parçayı titizlikle inceledik” dedi.

Araştırmacılar, Myers'a ait insan kalıntılarının yerini tespit ettiklerini ve ABD'de yapılan DNA analizi sonucunda Myers'ın kimliğinin belirlendiğini duyurdular.

Dr. Errickson, "Myers'in kalıntılarına ulaşılması sadece bütün prosedürlerin tam uygulandığı bir askeri cenaze töreniyle defnedilmesini değil, bulunan kişisel eşyaların ailesine teslim edilmesini de sağlıyor. En önemlisi de çatışmada ölen ve kaybolanların aileleri bir cevaba kavuşuyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com