ABD Onu Arıyor: Kuzey Koreli Hacker Hakkında Bilgi Verene 10 Milyon Dolar Ödül!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Koreli bilgisayar korsanı "Rim Jong Hyok" hakkında bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

ABD Onu Arıyor: Kuzey Koreli Hacker Hakkında Bilgi Verene 10 Milyon Dolar Ödül!
27 Temmuz 2024 - 00:28 - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 - 00:36

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Koreli bilgisayar korsanı "Rim Jong Hyok" hakkında bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

Andariel ile Bağlantılı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rim Jong Hyok'un, Kuzey Kore istihbaratına çalışan Andariel adlı siber grupla bağlantılı olduğu belirtildi. Bu grup, internet aracılığıyla ABD'nin kamu kuruluşlarını hedef alan siber saldırılar düzenlemekle suçlanıyor. Bakanlık, Rim Jong Hyok hakkında bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı.

Rewards for Justice

Açıklamada, "Rim Jong Hyok, Andariel veya onlarla ilişkili kişi ve kuruluşların kötü niyetli siber faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olan herkesi 'Rewards for Justice' (Adalet İçin Ödül Programı) yetkilileri ile iletişime geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Adalet İçin Ödül Programı (RFJ), teröristlerin, terörizm finansörlerinin, suç gruplarının ve iş birlikçilerinin yakalanmasına yardımcı olacak bilgilerin, ödül karşılığında ABD güvenlik birimleri ile paylaşılmasını teşvik eden bir hükümet programı olarak biliniyor.

Hastane Saldırısı ve Daha Fazlası

Rim Jong Hyok, ABD'deki bilgisayar ağlarına erişim sağlamak ve kara para aklamakla suçlanıyor. Suçlandığı olaylardan biri, Mayıs 2021'de Kansas merkezli bir hastaneye yapılan ve fidye ödenmesiyle sonuçlanan bir siber saldırı. Hastanenin ödemeyi Bitcoin ile yaptığı, paranın Çin bankasına transfer edildiği ve daha sonra Çin'in Dandong kentinde bir ATM'den çekildiği aktarıldı.

NASA ve Hava Üsleri de Hedefte

ABD, İngiltere ve Güney Kore'nin ortak bildirisinde, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının nükleer silah programını desteklemek için küresel bir siber casusluk kampanyası yürüttüğü ifade edildi. Bu korsanlar, savunma ve mühendislik şirketlerinin bilgisayar sistemlerini hedef alırken, Japonya ve Hindistan da dahil çeşitli sektörlere tehdit oluşturuyor.

ABD'de, NASA, Randolph Hava Kuvvetleri Üssü ve Robins Hava Kuvvetleri Üssü'nün hedef alındığı belirtiliyor. Ayrıca, bu korsanlar fidye yazılımları kullanarak ABD'deki hastaneleri de hedef almış olabilir. Siber güvenlik araştırmacıları, bu korsanların Kuzey Kore'nin "Keşif Genel Bürosu" olarak bilinen istihbarat teşkilatının bir parçası olduğunu düşünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com