ABD Polisleri Raporlarını Yapay Zekaya Yaptırıyor

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı polis departmanları, olay yeri tutanaklarının ilk taslaklarını oluşturmak için yapay zeka destekli sohbet botlarını kullanmaya başladı.

ABD Polisleri Raporlarını Yapay Zekaya Yaptırıyor
02 Eylül 2024 - 22:24 - Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 22:32

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı polis departmanları, olay yeri tutanaklarının ilk taslaklarını oluşturmak için yapay zeka destekli sohbet botlarını kullanmaya başladı. Oklahoma City Polis Merkezi'nde çavuş olan Matt Gilmore, yeni teknolojiyi "Benim yazabileceğimden çok daha iyi bir rapordu ve yüzde 100 doğruydu. Daha akıcıydı," sözleriyle övgüyle değerlendirdi.

Ancak, yapay zekanın kullanımıyla ilgili endişeler de var. Hukukçular, yapay zeka tarafından üretilen raporların doğruluğu ve güvenilirliği konusunda uyarıda bulunuyor. Hukuk profesörü Andrew Ferguson, bu teknolojinin potansiyel riskleri hakkında daha geniş bir kamu tartışması yapılması gerektiğini savundu. Özellikle, yapay zekanın yanlış bilgi üretme eğiliminde olduğunu ve bu durumun polis raporlarında yanıltıcı unsurlara yol açabileceğini vurguladı.

Toplum aktivisti Aurelius Francisco, yapay zeka destekli raporlama sisteminin toplumsal eşitsizlikleri derinleştirebileceğinden endişeli. Francisco, bu teknolojinin polisin topluluk üyelerine karşı gözetleme ve şiddet uygulama yeteneğini artırabileceğini belirterek, "Polisin işini kolaylaştırırken, siyahilerin hayatını zorlaştırıyor," dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com