ABD Semalarında Görsel Şölen: Bu Gece Kuzey Işıkları Seyrini Kaçırmayın!

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), bu akşam kuzey ışıklarını görmek isteyenlere müjde verdi. İşte Kuzey Işıklarının rahatlıkla görülebileceği eyaletler...

ABD Semalarında Görsel Şölen: Bu Gece Kuzey Işıkları Seyrini Kaçırmayın!
11 Ekim 2024 - 20:38 - Güncelleme: 11 Ekim 2024 - 21:11

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), bu akşam kuzey ışıklarını görmek isteyenlere müjde verdi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen jeomanyetik fırtına, aurora borealis’in göz alıcı renklerini daha güneydeki eyaletlerde de görünür kılacak.

Hangi Eyaletlerde Görülebilir?

NOAA’nın tahminlerine göre, Idaho, Michigan, Minnesota, New York ve Washington gibi eyaletler bu doğal güzelliği yakından izleme şansına sahip olacak. Öyle ki, auroraların izlenebileceği sınır, Iowa’nın kuzeyine kadar inebilir. Ancak, en iyi görünüm için mümkün olduğunca kuzeye çıkmanız öneriliyor.

Güneşin 11 yıllık döngüsü olan Solar Cycle 25’in etkisiyle, bu tür olayların daha sık yaşanması bekleniyor. NASA, bu döngünün 2024 sonu ile 2026 başı arasında zirve yapmasını beklediğini açıkladı; bu nedenle önümüzdeki yıl boyunca pek çok kez bu muhteşem ışık gösterilerine tanıklık edeceğiz.

Hangi Saatlerde Görünecek?

Kuzey Işıklarını görmek için en iyi zaman akşam 10 ile sabah 2 arası. Işık kirliliğinin az olduğu yüksek bir yer seçerseniz, bu muhteşem manzarayı akıllı telefonlarınızla bile yakalayabilirsiniz! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com