ABD, Türkiye'ye Tarihi Takas Operasyonu İçin Teşekkür Etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türk istihbarat teşkilatı MİT’in yürüttüğü tarihi takas operasyonu nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti.

ABD, Türkiye'ye Tarihi Takas Operasyonu İçin Teşekkür Etti
04 Ağustos 2024 - 18:19 - Güncelleme: 04 Ağustos 2024 - 18:24

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türk istihbarat teşkilatı MİT’in yürüttüğü tarihi takas operasyonu nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. MİT'in organize ettiği ve 7 ülkenin cezaevlerindeki 26 kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılmasını içeren operasyon, ABD, Rusya ve Almanya arasında gerçekleştirilen en geniş çaplı rehine değişimi olarak tarihe geçti.

Operasyon kapsamında serbest bırakılacak kişiler arasında ABD vatandaşları Paul Whelan ve Evan Gershkovich ile Yeşil Kart sahibi Alsu Kurmasheva ve Vladimir Kara-Murza yer alıyor.

ABD Başkanı Biden, bu dört kişinin "Rusya'da haksız yere tutuldukları cezaevlerinden" evlerine dönmelerinin büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu belirtti. Biden, bu süreçte emeği geçen Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefik ülkelere teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de yaptığı açıklamada Türk hükümetine kişilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağladığı için teşekkür etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, bu karmaşık müzakereler sürecinde Türkiye'nin sağladığı hayati lojistik desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı ve Türkiye'ye derin minnettarlığını dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com