ABD ve Türkiye 6 Şubat Depremi

ABD Dışişleri Bakanlığı, yıllık İnsan Ticareti Raporu'nu yayınladı ve insan ticaretine ilişkin 188 ülke ve bölgeyi değerlendirdi.

ABD ve Türkiye 6 Şubat Depremi
16 Haziran 2023 - 01:50

Voaturkce sitesinin haberine göre, 

Rapor, İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Yasası tarafından zorunlu kılınan raporlama gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla hazırlandı. Raporun büyük bir bölümü, insan ticaretinin nasıl ele alınması ve önlenmesi gerektiği konusunda önerilere odaklandı. 

Raporda Türkiye'nin, insan ticaretinin ortadan kaldırılması için gerekli asgari standartları tam olarak karşılamadığı, ancak bu yönde önemli çaba sarf ettiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, COVID-19 salgınının insan ticaretiyle mücadele kapasitesi üzerindeki etkisini dikkate alarak, Türkiye'nin 2012 yılından bu yana "ikinci kategori" ülkeler arasında yer aldığını bildirdi. Bu sınıflandırma, Türkiye'nin insan ticaretiyle mücadele konusunda artan çabalarının bir sonucudur. 

Raporda, Türkiye'deki insan ticareti mağdurlarının çoğunlukla Orta ve Güney Asya, Doğu Avrupa, Azerbaycan ve Suriye'den geldiği belirtildi. Raporda, 2023 yılında tespit edilen 345 mağdurun çoğunluğunun Suriyeli olduğu ve onları Özbek, Afgan ve Kırgız mağdurların takip ettiği ifade edildi. 

Özellikle 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi nedeniyle ülke içinde evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık üç milyon kişinin, mülteciler, çocuklar ve LGBTQI+ bireyler de dahil olmak üzere insan ticaretine karşı savunmasız olduğuna dikkat çekildi. Raporda, Türkiye'nin büyük bir mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam ettiği ve bu nedenle insan ticaretine karşı son derece savunmasız bir durumda olduğu ifade edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com