Adalet Bakanlığı ve Apple arasında 25 milyon dolarlık anlaşma!

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile Apple arasında, işe alımlarda ayrımcı politika izlemesi iddiası üzerine 25 milyon dolarlık anlaşma yapıldı.

Adalet Bakanlığı ve Apple arasında 25 milyon dolarlık anlaşma!
10 Kasım 2023 - 23:22 - Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 23:36

Amerika Birleşik Devletleri'nin teknoloji devlerinden biri olan Apple’ın, 2018 ve 2019'da yaptığı işe alımlarda ayrımcı politika izlediği iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Apple,  ABD Adalet Bakanlığı ile 25 milyon dolarlık anlaşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri, Adalet Bakanlığının açıkladığı anlaşma metninde, Apple'ın 2018 ve 2019'da işe alımlarda ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'na aykırılıklar yapıldığının tespit edildiği ve 2019'da soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Apple'ın bazı durumlarda ABD'de oturumu olmayan kişilerin yerine ABD vatandaşlarını tercih ettiği, bazı durumlarda da ABD'li olmayanlara yönelik ayrımcılık yaptığı iddiası kaydedildi.

Soruşturma sonucunda Apple ve Adalet Bakanlığı'nın 25 milyon dolarlık anlaşmaya vardığı bildirildi.

Apple, yaptığı açıklamada, kasıtlı olarak ayrımcı bir politika izlemediği belirtilirken, "Biz, kasıtsız olarak Adalet Bakanlığının standartlarına uymadığımızı fark ettiğimizde 25 milyon dolar ödemeyi kabul ettik" ifadesine yer verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com