Alaska Felaketi Yaşadı: Heyelan Can Aldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletine bağlı Ketchikan kentinde toprak kayması meydana geldi. En az bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.

Alaska Felaketi Yaşadı: Heyelan Can Aldı!
26 Ağustos 2024 - 21:38 - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 - 21:49

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletine bağlı Ketchikan kentinde toprak kayması meydana geldi. En az bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı. Yetkililer, yerel saatle 16.00 sularında gerçekleşen heyelanın ardından acil durum ilan etti.

Ketchikan Belediye Başkanı, toprak kaymasının geniş bir alanı etkilediğini ve hem evlerde hem de altyapıda ciddi hasarlara yol açtığını açıkladı. Yaralılar hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ketchikan'daki acil durum ekipleri, hasar gören bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Acil Durum İlan Edildi!

Alaska Valisi Mike Dunleavy, olayın ardından bölgede acil durum ilan etti. Riskli bölgelerdeki evler ve iş yerleri tahliye edilirken, bir lise geçici olarak tahliye merkezi olarak kullanılıyor. Elektrik, telefon ve internet kesintileri yaşanan bölgelerde, gece saatleri itibarıyla hizmetlerin yeniden sağlanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bölgedeki kurtarma ve onarım çalışmaları devam ederken, Ketchikan halkının güvenliği için gerekli önlemler alınıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com