Albert Einstein, Dönemin ABD Başkanını Naziler Hakkında Uyarmış!

Ünlü teorik fizikçisi ve bilim insanı Albert Einstein'ın, eski ABD Başkanı Franklin Roosevelt'i Nazilerin hakkında uyardığı bir mektup ortaya çıktı. O gizli mektup, eylül ayında yapılacak açık artırmada satışa çıkarılacak. 

Albert Einstein, Dönemin ABD Başkanını Naziler Hakkında Uyarmış!
27 Haziran 2024 - 22:28

Ünlü teorik fizikçisi ve bilim insanı Albert Einstein'ın, eski ABD Başkanı Franklin Roosevelt'i Nazilerin nükleer bomba geliştirme kapasitesi konusunda uyardığı mektubu, eylül ayında yapılacak açık artırmada satışa çıkarılacak. 

The Guardian'ın bildirdiğine göre, tahmini değeri 4 milyon dolar olan bu iki sayfalık mektup, "Christie's" adlı açık artırma şirketi tarafından müzayedeye sunulacak.

Einstein'ın 2 Ağustos 1939 tarihli mektubunda, Almanya'nın nükleer araştırmaları desteklediği ve uranyumun nükleer enerji üretiminde kullanılabileceği potansiyeline işaret ettiği belirtiliyor. Mektupta, uranyumun büyük miktarlarda nükleer zincirleme reaksiyonu başlatabileceği ve bu reaksiyonun potansiyel olarak bomba yapımında kullanılabileceği konusunda uyarılar bulunuyor.

Mektubun son sahibi olan Microsoft'un eş kurucusu Paul Allen, 2002 yılında Malcolm Forbes'ten 2,1 milyon dolara bu tarihi belgeyi satın almıştı. Mektubun bir kopyası ise hala Roosevelt Kütüphanesi'nde bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com