Alec Baldwin'in 'Rust' Davası Başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde New Mexico eyaletinde ünlü aktör Alec Baldwin'in 'Rust' davası başladı. Baldwin, suçlu bulunması halinde taksirle adam öldürme suçundan 18 aya kadar hapis cezası alabilir.

Alec Baldwin'in 'Rust' Davası Başladı
10 Temmuz 2024 - 10:09 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 10:52

Ünlü aktör Alec Baldwin,  Rust filminin çekiminde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan silahı ateşlediği için "istemsiz adam öldürme" suçlamasıyla karşı karşıya. Ön duruşması yapılan davada jüri seçimi 9 Temmuz'da yapıldı. Alec Baldwin'in "Rust" silahlı saldırı davasının jürisi salı günü özel savcılar ve aktörün hukuk ekibi tarafından seçildi. Sabah iki saatlik bir gecikmeden sonra, jüri seçimi yerel saatle 10:30 civarında başladı. Baldwin'in neden taksirle adam öldürme suçundan suçlu bulunduğu veya olmadığına ilişkin argümanları dinlemek üzere dört yedek de dahil olmak üzere 16 kişilik bir jüri seçildi. Seçilen jüri üyelerinin 11'i kadın, beşi ise erkek. 10 Temmuz'da yani bugün açılış konuşmaları yapılacak. Duruşmalar CourtTV ve YouTube'daki Law & Crime Network üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

Oyuncu Alec Baldwin'in başrolünde yer aldığı Rust filminin setindeki ölümlü kazaya ilişkin davanın duruşması, kazanın gerçekleştiği New Mexico'da görülüyor. Santa Fe Bölge Adliyesi’ndeki ön duruşma, Court TV‘den canlı olarak yayınlandı.  Ana duruşmalar da yine canlı olarak yayınlanacak.

21 Ekim 2021'de, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, bağımsız Western filmi " Rust " setinde bir sahne silahından ateşlenen gerçek bir mermi sonucu hayatını kaybetti. Silahı tutan kişi: Alec Baldwin. Son üç yıldır, o gün neyin ters gittiğine dair bilgiler Hollywood'u tüketti. Ancak çok az kişi, Alec Baldwin'in New Mexico'da kendisini hapse atabilecek bir istemsiz adam öldürme suçundan yargılanmasıyla birlikte, bunun bu kadar ileri gidebileceğini tahmin ediyordu.

New Mexico Bölge Savcısı ilk olarak Baldwin'e karşı 19 Ocak 2023'te istem dışı adam öldürme suçlaması getirdi. Baldwin başlangıçta "ateşli silah geliştirme" içeren bir suçlamayla karşı karşıyaydı, ancak ihlal ettiği iddia edilen yasa "Rust" saldırısının gerçekleşmesinden yedi ay sonrasına kadar yürürlüğe girmedi ve geriye dönük olarak suçlanamayacağına karar verildi. Ancak tam bir yıl sonra, Baldwin'e karşı yeniden istemsiz adam öldürme suçlaması yöneltildi ve savcılar, setteki güvenlik standartları hakkında yeni kanıtlar ve Baldwin'in sette olduğu ve diğer sahnelerde boş mermi içeren sahte silahları ateşlediği görüntüler ortaya çıkardıklarını söyledi.

Baldwin'in avukatlarının davayı düşürmesi için aylarca ve defalarca girişimde bulunmasına rağmen, mahkeme günü sonunda geldi ve duruşmalar başladı. Baldwin'in davasının 19 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor.

"Rust" filmine gelirsek; festivallerinde satışa sunulsa da henüz bir dağıtımcı çıkmadı. Bunun nedeni muhtemelen filmle ilgili tartışmalardan veya Baldwin'in yargılanmasının belirsizliğinden endişe duyulması ve filmin henüz bir yayın planı veya yayın tarihinin olmaması. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com